Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala studier i media

Mediabevakningsföretaget Retriever presenterar kontinuerligt en sammanställning av inslag där forskare från Institutionen för globala studier intervjuas, deltar eller omnämns.

 

Haltar sig fram med lek och allvar

[2017-09-18] 170918] Pontus Stenshälls uppsättning av Utvandrarna på Göteborgs stadsteater genomsyras av en sorts folkloristisk lekfullhet, vars form rättar in sig i en scenisk berättartradition som då och då förlorar sig i ren buskis.

[Alba]

Hamas oväntade drag - lovar upplösa skuggregering

[2017-09-17] Hamas slår in på en mer försonlig väg gentemot rivalen Fatah och lovar upplösa sin skuggregering på Gaza. Omsvängningen höjer förväntningarna inför Mahmoud Abbas möte med Donald Trump i veckan, enligt statsvetaren Isabell Schierenbeck.

[Svenska Dagbladet]

Utbildning kan förbättra inomhusluften i slumhushåll

[2017-08-29] Pressmeddelande * Aug 29, 2017 09:46 CEST Utomhusbränning av avfall i Korogocho, ett av slumområdena i Nairobi där studien genomfördes. Foto: Kanyiva Muindi.

[MyNewsdesk]

Expert: Sexuellt våld förekommer i de flesta krig

[2017-08-14] Trots att sexuellt våld förekommit i krig sedan urminnes tider är det först på s...

[Dagens Nyheter - Login]

Därför lägger spelbolagen miljarder på reklam

[2017-08-07] Spelbolagens vinster ökar ordentligt, samtidigt som de lägger flera miljarder kronor på reklam.

[Göteborgs-Posten]

Storseger för Kagame i sikte när Rwanda går till val

[2017-08-02] En jordskredsseger väntas i valet i Rwanda på fredag för Paul Kagame, den hjälteförklarade presidenten som bidrog till att få ett slut på folkmordet 1994, skriver TT.

[Omni]

Valet i Rwanda liknas vid kungakröning

[2017-08-02] En jordskredsseger är att vänta i valet på fredag för Paul Kagame, den hjälteförklarade presidenten i Rwanda som bidrog till att få ett slut på folkmordet 1994. Allt annat vore en sensation.

[7H Affärer]

Valet i Rwanda liknas vid kungakröning

[2017-08-02] En jordskredsseger är att vänta i valet på fredag för Paul Kagame, den hjälteförklarade presidenten i Rwanda som bidrog till att få ett slut på folkmordet 1994. Allt annat vore en sensation. Det liknar mer en kröning än en riktig tävlan.

[Hallandsposten]

Högskolan Dalarna samverkar med regionen för ett gott samhälle

[2017-07-31] På kunskapsdagen som arrangerades av Region Dalarna medverkade bland annat EU-parlamentarikern Fredrik Federley, Professor Hans Abrahamsson vid Göteborgs universitet samt vice ordförande Sofia Jarl, Region Dalarna.

[Högskolan Dalarna]

Efter oroligheterna - lugnare men inte lugnt i Jerusalem Världen 2017-07-31 12.53 Den nästan två veckor långa krisen i Jerusalem har inte lett till

[2017-07-31] Den nästan två veckor långa krisen i Jerusalem har inte lett till nya protester i helgen. Men trots att stämningen inte eskalerar kan den inte kallas lugn, menar statsvetaren Isabell Schierenbeck.

[Svenska Dagbladet]

Pressinbjudan: Vi presenterar programmet för Demokrativeckan 2014

[2014-03-17] Den 24-28 mars arrangeras en demokrativecka med mängder av intressanta aktiviteter som på ett eller annat sätt handlar om demokrati, fria val, yttrandefrihet och vår rätt att organisera oss.

[Mynewsdesk]

Boko Haram alltmer brutala

[2014-03-05] Det islamistiska terrornätverket Boko Haram sätter skräck i norra Nigeria. 300 människor har dödats bara i år, och nu har nätverket gått så långt att de attackerar barn i skolor.

[P1 Morgon - Sveriges Radio]

Varför misslyckas revolutionerna?

[2014-02-19] Ukrainas president Viktor Janukovytj händer är dränkta i blod, säger Carl Bildt, med anledning av nattens våldsamheter i Kiev.

[P1 Nordegren & Epstein i P1 - Sveriges Radio]

Feltänkt om akademisk frihet

[2014-02-03] I regeringsuppdraget ... föreskrivs att forskarna till exempel ska sprida ministeriets uppfattning att skogsproduktionen i Sverige är långsiktigt hållbar. Det skriver Guy Madison, Erik J Olsson, Sharon Rider, Jens Stilhoff Sörensen och Magnus Zetterholm.

[Upsala Nya Tidning]

Akademin är alls inte fri

[2014-01-25] Det står illa till med den akademiska friheten, båda vad gäller yttrandefrihet, autonomi och forskarfrihet, skriver företrädare för Academic Rights Watch.

[Upsala Nya Tidning]

Bytte gatan mot en husvagn

[2013-12-14] ”Så här kan vi inte ha det” resonerade Leif Eriksson och skaffade husvagnar åt hemlösa EU-migranter. Fast platsen där de första husvagnarna ställts anses inte tillräcklig av Göteborgs stad.

[ETC Göteborg]

Absurda effekter av resultatstyrning

[2013-12-06] I Hillevi Engströms och Arne Zetterströms repliker på vår artikel framstår det som att vi anser att det inte bör ske någon kontroll av biståndsmedel (Brännpunkt 29/11 och 2/12).

[Svenska Dagbladet]

För mycket kontroll undergräver biståndet

[2013-11-28] Kontroll och utvärdering är viktigt för biståndspolitikens legitimitet. Men för mycket kontroll kan också undergräva biståndsarbetet. Mottagarna åläggs att använda metoder och ”verktyg” som tvingar fram nya former av byråkrati, skriver professorer som granskat biståndsprojekt i Afrika.

[Svenska Dagbladet]

Liten uppmärksamhet kring vapenstilleståndsavtal trots central roll i fredsprocesser

[2013-09-06] | Vapenvilor antas ofta skapa momentum i fredsprocesser och bana väg för en fredlig lösning på väpnade konflikter.

[Webfinanser]

Tidsplan för nyval möter motstånd

[2013-07-10] Den tidigare finansministern Hazem el Beblawi utnämns till Egyptens nye premiärminister. Muslimska brödraskapet säger nej till interimsledare Adli Mansours tidtabell för nyval och folkomröstning om den nya grundlagen.

[Svenska Dagbladet]

Sidansvarig: Amie Almström|Sidan uppdaterades: 2014-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?