Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala studier i media

Mediabevakningsföretaget Retriever presenterar kontinuerligt en sammanställning av inslag där forskare från Institutionen för globala studier intervjuas, deltar eller omnämns.

 

Tvingas att flytta efter tolv år i skogen

[2017-06-24] En man som bott i skogen i Delsjöområdet i tolv år tvingas nu flytta. Men vart han ska ta vägen är oklart.

[Göteborgs-Posten]

Nästa steg mot Framtidens lärarutbildning

[2017-06-21] Rektor har beslutat att ge Joachim Åström, dekan för Fakultetsnämnden för humaniora och socialvetenskap, det övergripande ansvaret för fokusområdet Framtidens lärarutbildning.

[Örebro universitet]

Politruker sänker tilliten till våra myndigheter

[2017-06-17] När det i en omfattande granskning avslöjades att Myndigheten för Civilsamhälle- och ungdomsfrågor (MUCF) betalat ut betydande summor till olika våldsbejakande och extremistiska organisationer,

[Göteborgs-Posten]

Fler vill ha värnplikt - men Nato-stödet sjunker

[2017-06-15] 74 procent av svenskarna tycker att det är viktigt att Sverige har ett starkt militärt försvar - men andelen som anser att Sverige ska söka medlemskap har minskat från 38 till 33 procent.

[Omni]

DN Debatt. Starkt stöd för försvaret men färre vill gå med i...

[2017-06-15] Den nya försvarspolitiken tycks ha stöd i folkopinionen. 74 procent anser att de...

[Dagens Nyheter - Login]

Se listan över alla som tar studenten

[2017-06-14] På lördag är det dags för ett traditionsenligt och rejält studentfirande i Tranås. Här följer namnen på alla som tar studenten på Holavedsgymnasiet i år.

[Tranås Tidning]

Västsverige är rätt plats för institution för mänskliga rättigheter

[2017-06-13] Vi anser att en nationell institution för mänskliga rättigheter ska bildas i Sverige för att ytterligare stärka vår efterlevnad av de mänskliga rättigheterna.

[Göteborgs-Posten]

Advokaten: Vi går vidare till Europadomstolen

[2017-06-08] Massmördaren Anders Behring Breivik tar sitt ärende vidare till Europadomstolen för mänskliga rättigheter. - Vi tar ärendet till Strasbourg snarast möjligt.

[Omni]

Experten: Därför attackeras Storbritannien

[2017-06-05] Islamiska staten har tagit på sig ansvaret för lördagens terrorattack på London Bridge, där sju personer dödades och minst 48 skadades.

[Göteborgs-Posten]

Sten i glashus när minister kritiserar Orbán

[2017-05-31] Det är bra att högskoleministern och en socialdemokratisk Europaparlamentariker kritiserar angreppen på den akademiska friheten i Ungern.

[Svenska Dagbladet]

Pressinbjudan: Vi presenterar programmet för Demokrativeckan 2014

[2014-03-17] Den 24-28 mars arrangeras en demokrativecka med mängder av intressanta aktiviteter som på ett eller annat sätt handlar om demokrati, fria val, yttrandefrihet och vår rätt att organisera oss.

[Mynewsdesk]

Boko Haram alltmer brutala

[2014-03-05] Det islamistiska terrornätverket Boko Haram sätter skräck i norra Nigeria. 300 människor har dödats bara i år, och nu har nätverket gått så långt att de attackerar barn i skolor.

[P1 Morgon - Sveriges Radio]

Varför misslyckas revolutionerna?

[2014-02-19] Ukrainas president Viktor Janukovytj händer är dränkta i blod, säger Carl Bildt, med anledning av nattens våldsamheter i Kiev.

[P1 Nordegren & Epstein i P1 - Sveriges Radio]

Feltänkt om akademisk frihet

[2014-02-03] I regeringsuppdraget ... föreskrivs att forskarna till exempel ska sprida ministeriets uppfattning att skogsproduktionen i Sverige är långsiktigt hållbar. Det skriver Guy Madison, Erik J Olsson, Sharon Rider, Jens Stilhoff Sörensen och Magnus Zetterholm.

[Upsala Nya Tidning]

Akademin är alls inte fri

[2014-01-25] Det står illa till med den akademiska friheten, båda vad gäller yttrandefrihet, autonomi och forskarfrihet, skriver företrädare för Academic Rights Watch.

[Upsala Nya Tidning]

Bytte gatan mot en husvagn

[2013-12-14] ”Så här kan vi inte ha det” resonerade Leif Eriksson och skaffade husvagnar åt hemlösa EU-migranter. Fast platsen där de första husvagnarna ställts anses inte tillräcklig av Göteborgs stad.

[ETC Göteborg]

Absurda effekter av resultatstyrning

[2013-12-06] I Hillevi Engströms och Arne Zetterströms repliker på vår artikel framstår det som att vi anser att det inte bör ske någon kontroll av biståndsmedel (Brännpunkt 29/11 och 2/12).

[Svenska Dagbladet]

För mycket kontroll undergräver biståndet

[2013-11-28] Kontroll och utvärdering är viktigt för biståndspolitikens legitimitet. Men för mycket kontroll kan också undergräva biståndsarbetet. Mottagarna åläggs att använda metoder och ”verktyg” som tvingar fram nya former av byråkrati, skriver professorer som granskat biståndsprojekt i Afrika.

[Svenska Dagbladet]

Liten uppmärksamhet kring vapenstilleståndsavtal trots central roll i fredsprocesser

[2013-09-06] | Vapenvilor antas ofta skapa momentum i fredsprocesser och bana väg för en fredlig lösning på väpnade konflikter.

[Webfinanser]

Tidsplan för nyval möter motstånd

[2013-07-10] Den tidigare finansministern Hazem el Beblawi utnämns till Egyptens nye premiärminister. Muslimska brödraskapet säger nej till interimsledare Adli Mansours tidtabell för nyval och folkomröstning om den nya grundlagen.

[Svenska Dagbladet]

Sidansvarig: Amie Almström|Sidan uppdaterades: 2014-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?