Aid to Regions and Regional Organisations: What Works and Why?

Tid: 2015-01-15 kl 13:15,
Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2 - C417 (House C)

Evenemangstyp: Forskarseminarium

Welcome to the last peace and development research seminar autumn semester 2014. Fredrik Söderbaum

Research Applications and Grants

Tid: 2015-01-20 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

SGS Seminar on Research Applications and Grants with Mohammed Belhaj from the Grants and Innovation Office and Bertil Ohlsson.

Föreläsare: Mohammed Belhaj Bertil Ohlsson

Akademisk kvart - "Retro, vintage och secondhand: hållbar cirkulering?" Anna Bohlin och Staffan Appelgren

Tid: 2015-05-18 kl 12:30,
Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3

Evenemangstyp: Öppen för allmänheten

Akademisk kvart är lunchföreläsningar som vara just en kvart och som har till syfte att ge en kort inblick i aktuell forskning.

Föreläsare: Akademisk kvart - "Varför är retro och vintage så populärt?" Anna Bohlin och Staffan Appelgren, lektorer i socialantropologi, institutionen för globala studier
Varför är secondhand, retro och vintage så populärt? Om hur vår konsumtion förändras av att saker sätts i rörelse och att vi tillskriver dem ett före och ett efter. Föremåls livshistorier väcker allt större intresse: saker kommer någonstans ifrån och de ska vidare efter att vi har haft dem. Secondhand och återbruk ger gamla ting nya liv, och förknippas med hållbarhet ¿ vi tänker mer cirkulärt än linjärt ¿ men kan den snabba omsättningen av saker i samhället även leda till en ökad konsumtionstakt?
Läs mer om projektet på http://globalstudies.gu.se/forskning/forskargrupper/global-heritage-studies/re-heritage/