Loppisen: hållbart återbruk eller bara mera shopping?

Öppen Föreläsning

Anna Bohlin föreläser om ämnet Loppisen: hållbart återbruk eller bara mera shopping?

De senaste åren har intresset för second hand, retro och loppmarknader skjutit i höjden. Vi säljer saker på Blocket, skänker till välgörenhet och inreder med loppisfynd som aldrig förr. Är detta ett tecken på att vi börjar bli bättre på att ta hand om och återanvända våra saker, och därmed bidra till en mer hållbar samhällsutveckling? Eller är intresset för gamla ting med historia bara ytterligare en ursäkt för att slänga ut, skaffa nytt och konsumera mer? Föreläsningen presenterar resultat från det pågående forskningsprojektet "Re:Heritage. Cirkulering och kommodifiering av Ting med Historia", vid Göteborgs universitet.

Föreläsare: Anna Bohlin, forskare vid institutionen för Globala studier och klusterkoordinator för CCHS/Making global heritage studies, Göteborgs universitet

Datum: 2017-04-19

Kategorier: Tvärvetenskap