• Hauwa Mahdi om Boko Haram och våldet i Västafrika

[2016-02-08] Programmet Konflikt på P1, skildrar våldets vågor i Västafrika. Nigerias president påstår sig ha besegrat Boko Haram, men terrorattackerna fortsätter. Hör röster från Abuja, Douala och Göteborg om världens värsta terrornätverk. Hauwa Mahdi, lektor vid IGS, medverkar i programmet. Lyssna på avsnittet

• Anja K Franck skriver direkt från Lesvos

[2016-01-28] Vad finns kvar av oss efter att vi stridit och krävt att frusna skräckslagna barn och vuxna ska motas bort från våra gränser? Det frågar sig Anja Karlsson Franck, forskare på migration vid Globala studier. Hon befinner sig just nu på Lesvos i Grekland.

• SANT konferens 21-23 april - anmälan till paneldiskussion!

[2016-01-20] SANT, Sveriges antropologförbund, har sin årliga konferens, Inside and Outside, den 21-23 april. I år hålls konferensen hos institutionen för globala studier.

• Arne Wackenhut i P3 om Egypten efter den Arabiska våren

[2016-01-20] Sveriges Radio P3 fokuserar den här veckan på händelseutvecklingen i fem av de länderna som drabbades mest av Arabiska Våren. Idag handlade det om Egypten och Arne Wackenhut, doktorand på institutionen för globala studier uttalar sig om Egypten och dess utveckling efter den Arabiska Våren.

• Fem nya doktorandtjänster utlysta på IGS

[2016-01-12] Fem nya doktorandtjänster utlysta på IGS. Tre doktrandtjänster i Freds- och utvecklingsforskning, en doktorandtjänst i Socialantropologi och en doktorandtjänst i samhällsvetenskapliga miljöstudier.

• IGS delaktig i UGOT Challenges anslag

[2015-12-21] IGS delaktig i UGOT Challenges anslag

• Isabell Schierenbeck om besvärliga relationen mellan Sverige och Israel

[2015-12-08] Utrikesminister Margot Wallström talade i fredags om "utomrättsliga avrättningar" i en riksdagsdebatt i samband med att hon kommenterade knivattackerna i Israel, ett uttalande Israels Netanyahu fördömde igår samtdigt som Wallström sa att hon blivit missuppfattad. Isabell Schierenbeck, universitetslektor och proprefekt på IGS, medverkade i diskussionen i programmet Studio Ett på P1.

• Ny professortjänst i ESS utlyst

[2015-12-02] Ny professortjänst i ESS utlyst vid IGS.

• Konferens om breddad rekrytering 10 -11 februari

[2015-11-26] Göteborgs universitet står som värd för nätverket Includes femte nationella konferens om breddad rekrytering och likabehandling inom högre utbildning. Include är ett nationellt nätverk för universitet och högskolor som arbetar med breddad rekrytering och breddat deltagande inom högre utbildning.

• Hur stoppar vi IS? Linnéa Gelot i SVT Debatt

[2015-11-23] Linnéa Gelot, lektor i Freds- och utvecklingsforskning på Globala Studier, medverkade i SVT Debatt för att diskutera aktuella frågor som: Hur stoppar vi IS? Bör vi bomba terrororganisationen, eller leder det bara i ett nytt Irak- eller Afghanistankrig? Och stoppar vi rekryteringen av svenska IS-krigare genom att kriminalsiera terrorresor?

Arkiv/fler nyheter

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

på våra nyheter och evenemang