Nyheter

• Isabell Schierenbeck om Trumps möjligheter att lösa konflikten mellan Israel och Palestina

[2017-05-23] Isabell Schierenbeck medverkar i SVT Aktuellt (21 maj, kl 21) som expert för att tala om USAs president Trumps möjligheter att uppnå en lösning på konflikten mellan Israel och Palestina.

• Loppis - hållbart återbruk eller ännu mer shopping?

[2017-05-22] Trenden med återbruk av prylar och kläder ser ut att hålla i sig. Men vad har second hand-konsumtionen för betydelse i stort? Ekonomiskt, hållbarhetsmässigt och socialt? Eftersom vi har behov av en koppling till historien blir det för många en moraliskt riktig handling att ta hand om gamla föremål, berättar Anna Bohlin, docent i socialantropologi som forskar i ämnet.

• AHRI fördömer negativ världsutveckling inom mänskliga rättigheter

[2017-05-15] AHRI fördömer negativ världsutveckling inom mänskliga rättigheter.

• Visstidsanställningar utlysta

[2017-05-08] Visstidsanställningar utlysta

• Butiker säljer gamla saker på nytt sätt

[2017-05-03] Retroinriktade affärer jobbar medvetet med nostalgi för att skapa en viss atmosfär och stämningar med kopplingar till gamla tider. På så sätt får gamla saker ett nytt och annorlunda värde. Den slutsatsen dras i en ny studie i konsumtionsvetenskap från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, där forskare undersökt tre köpstråk i Göteborg som inriktar sig på att sälja gamla saker på ett nytt sätt.

• Öppet seminarium och ny hemsida sparkar igång Centrum för global migration (CGM)

[2017-04-25] Onsdagen den 29 mars invigdes Centrum för global migration (CGM), ett fakultetsövergripande centrum med institutionen för globala studier som värdinstitution. Syftet med centrumbildningen är att samla all pågående forskning inom universitetet, samt skapa kontaktytor med näringsliv, offentliga organisationer och det civila samhället i frågor som rör global migration och integration.

• Vetenskapsmarschen lockade flera hundra deltagare

[2017-04-25] Drygt 600 personer samlades på Gustaf Adolfs torg den 22 april för att delta i March for science, en internationell hyllning till vetenskap och forskning. - Vi måste ständigt kämpa för vetenskapens status, den här marschen är bara början, förklarade Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet som, tillsammans med bland andra Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, talade på Götaplatsen.

• Ökad oro för säkerhetsläget i Sverige

[2017-04-19] Efter en lång tid av fred och frihet så har säkerhetsläget åter försämrats. Försvaret rustar upp och värnplikten återinförs, men hur ser vår offervilja ut idag ¿ har vår mentala beredskap också nedrustats och är vi idag beredda att döda och dö för Sverige?

• March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

[2017-04-03] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

• Vad förändras när hållbar utvecklingspolitik blir global?

[2017-03-29] Jan Aart Scholte och Fredrik Söderbaum, freds- och utvecklingsforskare vid institutionen för globala studier, berör denna övergripande fråga i ett specialnummer av Forum for Development Studies.

Arkiv/fler nyheter

Sidansvarig: Amie Almström|Sidan uppdaterades: 2014-10-10