• "Jag känner ett stort ansvar att bygga något för framtiden"

[2015-08-10] - Jag har fått mitt drömjobb och behöver inte längre jaga. Samtidigt har jag skrivit fler forskningsansökningar än någonsin för att kunna inkludera andra i arbetet med att bygga fältet. Så summerar Stellan Vinthagen sitt första år på världens första motståndsprofessur.

• Tredje säsongen för odlingsprojektet

[2015-06-18] Vill du odla djungelgurka och vattenmynta, träda in i bönhuset eller hälsa på besökarna i insektshotellet? I odlingsprojektet på institutionen för globala studier är detta möjligt. Det växer både i engagemang och i antal plantor.

• För grönare städer i Mexiko

[2015-06-18] I Mexiko pågår ett arbete för gröna städer. Marie Thynell, forskare i freds-och utvecklingsforskning på institutionen för globala studier, delar med sig av sin forskning på plats i Mexiko City.

• Decentralicering i Rwanda har bidragit till bättre hantering av konflikter kring miljöfrågor

[2015-06-16] Decentralisering i Rwanda har bidragit till bättre hantering av konflikter kring miljöfrågor. Men mer utbildning och resurser behövs för att påskynda utvecklingen ytterligare. Det konstateras i en avhandling som är en del av ett samarbete mellan Göteborgs universitet och National University of Rwanda, finansierat av Sida.

• SGS-forskare i ny dokumentär om Israel-Palestina-konflikten

[2015-06-15] Vad är de historiska och politiska förklaringarna bakom den tillsynes ändlösa konflikten mellan Israel och Palestina? SGS- forskarna Isabelle Schierenbeck och Michael Schultz medverkar som experter i en ny dokumentär om frågan.

• Latinamerikastudier - ett aktuellt ämne

[2015-05-26] - Latinamerika är en spännande kontinent där de sociala rörelserna fått stor global påverkan. Här finns även exempel på vänsterinriktade regeringar som försöker hitta lösningar på fattigdom och miljöproblem på kontinenten, säger Edmé Dominguez, docent i freds- och utvecklingsforskning med inriktning mot latinamerikastudier på institutionen för globala studier.

• Anna Bohlin ny docent i socialantropologi

[2015-05-26] Fyra frågor till Anna Bohlin som nyligen blivit utnämnd till docent i socialantropologi på institutionen för globala studier.

• Akademisk kvart med Re:heritage på Stadsbiblioteket

[2015-05-25] Akademisk kvart med Re:heritage på Stadsbiblioteket

• Vem kommer att styra framtidens internet?

[2015-04-29] Styrningen av internet är på väg att förändras. Jan Aart Scholte, professor i freds- och utvecklingsforskning på institutionen för globala studier, är involverad i denna process. ¿ Det finns olika vägar att gå i mer eller mindre demokratisk riktning, säger Jan.

• Nairobi i fokus för samarbete kring dödliga luftföroreningar

[2015-03-23] Nairobi i fokus för samarbete kring dödliga luftföroreningar.

Arkiv/fler nyheter

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

på våra nyheter och evenemang