Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Hur stoppar vi IS? Linnéa Gelot i SVT Debatt

  [2015-11-23] Linnéa Gelot, lektor i Freds- och utvecklingsforskning på Globala Studier, medverkade i SVT Debatt för att diskutera aktuella frågor som: Hur stoppar vi IS? Bör vi bomba terrororganisationen, eller leder det bara i ett nytt Irak- eller Afghanistankrig? Och stoppar vi rekryteringen av svenska IS-krigare genom att kriminalsiera terrorresor?

 • Göteborgsforskare medverkar i ny miljörapport

  [2015-11-18] Nu har arbetet med att ge politiker beslutsunderlag i frågor inom biologisk mångfald och ekosystemtjänster tagit fart. IPBES, the Intergovernmental science-policy Platform on Biodiversity and Ecosystem, har startat arbetet med regionala rapporter runtom i världen. Forskare vid Göteborgs universitet är medförfattare till en av rapporterna, ECA.

 • IGS koordinerade deltagande vid MR-dagarna i Göteborg

  [2015-11-17] MR-dagarna är den främsta nationella arenan för samtal, debatt och kompetensutveckling med fokus på mänskliga rättigheter och är Nordens största samverkansprojekt för mänskliga rättigheter. I år hölls MR-dagarna i Göteborg och Samhällsvetenskapliga fakulteten gav Institutionen för globala studier uppdraget att koordinera fakultetens deltagande.

 • Forskare på SGS vinner pris på ISA Awards

  [2015-11-11] Maria Eriksson Baaz & Maria Stern at the School of Global studies, are the winners of the 2015 Feminist Theory and Gender Studies (FTGS) Book Prize.

 • 17 miljoner till utvecklingsforskning

  [2015-11-09] Vetenskapsrådet beviljar sammanlagt 17 miljoner kronor till projekt inom Samhällsvetenskapliga fakulteten för forskning kring internationellt utvecklingsarbete.

 • Rasism tema på MR-dagar 9-10 november

  [2015-11-04] Det årliga eventet MR-dagarna hålls i år i Göteborg, mellan 9 och 10 november.

 • Beijing+20 konferens 21-22 november

  [2015-10-22] En tvådagars konferens med workshops och föreläsningar på teman som knyter an till Pekingplattformens tolv prioriterade områden.

 • "Jag känner ett stort ansvar att bygga något för framtiden"

  [2015-08-10] - Jag har fått mitt drömjobb och behöver inte längre jaga. Samtidigt har jag skrivit fler forskningsansökningar än någonsin för att kunna inkludera andra i arbetet med att bygga fältet. Så summerar Stellan Vinthagen sitt första år på världens första motståndsprofessur.

 • Tredje säsongen för odlingsprojektet

  [2015-06-18] Vill du odla djungelgurka och vattenmynta, träda in i bönhuset eller hälsa på besökarna i insektshotellet? I odlingsprojektet på institutionen för globala studier är detta möjligt. Det växer både i engagemang och i antal plantor.

 • För grönare städer i Mexiko

  [2015-06-18] I Mexiko pågår ett arbete för gröna städer. Marie Thynell, forskare i freds-och utvecklingsforskning på institutionen för globala studier, delar med sig av sin forskning på plats i Mexiko City.

Arkiv/fler nyheter

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

Prenumerera

på våra nyheter och evenemang