Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskare förklarar: Om tidsbegränsade anställningar

  [2017-11-17] Trenden är att andelen tidsbegränsade anställningar ökar i Europa och i Sverige och det är arbetsgivarnas önskemål om större flexibilitet som driver utvecklingen. I samarbete mellan Samhällsvetenskapliga fakulteten och Mediateknik kommer universitetet att producera korta filmer som framförallt kommer att läggas ut på Facebook. Ambitionen är att kunna göra en produktion om ett aktuellt ämne och denna film görs med anledning av EU-toppmötet i Göteborg vars tema är "Rättvisa jobb och tillväxt"

 • Anslag från VR till nya forskningsprojekt vid globala studier

  [2017-11-16] Jens Sörensen, Johan Karlsson Schaffer, Mona Lilja och Jan Aart Scholte har beviljats forskningsmedel från Vetenskapsrådet (VR) till nya forskningsprojekt vid globala studier.

 • Hans Abrahamsson om EU-toppmötet: intervju med SVT Väst

  [2017-11-16] SVT Nyheter Väst har pratat med Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning, om hur det politiska samtalet har förändrats sedan det sist hölls ett EU-toppmöte i Göteborg för 16 år sedan.

 • Ökad säkerhetskultur viktig för hantering av känslig information

  [2017-11-16] I takt med att behovet av att hantera information ökar i dagens samhälle utgör det mänskliga beteendet en allt större säkerhetsrisk. Samtidigt räcker dagens tekniska lösningar inte till för att skydda och hantera känsliga uppgifter. Istället bör vi skapa en säkerhetsmedveten kultur på våra arbetsplatser. Det menar forskare från bland annat Göteborgs universitet och FOI i den nyutkomna boken Informationssäkerhet och organisationskultur.

 • Living (with) things - nytt projekt i samarbete med Världskulturmuseet

  [2017-11-14] Anna Bohlin och Staffan Appelgren, socialantropologer vid Institutionen för globala studier, har beviljats 400,000 kronor från the Seed Box, för det kommande forskningsprojektet "Living (with) things: Consuming, collecting and caring". Projektet är ett samarbete med Världskulturmuseet och handlar om konsumtion och dess roll i miljöförstöring och klimatförändringar.

 • Tjänst utlyst: Universitetslektor i Freds- och utvecklingsforskning med fokus på Internationella Relationer

  [2017-11-13] Universitetslektor i Freds- och utvecklingsforskning med fokus på Internationella Relationer

 • Tjänst utlyst: Universitetslektor i Freds- och utvecklingsforskning med fokus på globala utvecklingsstudier

  [2017-11-13] Universitetslektor i Freds- och utvecklingsforskning med fokus på globala utvecklingsstudier

 • "Most Accessible and Captivating Work"

  [2017-11-08] Susanne Åsman, socialantropolog vid Institutionen för globala studier, har tilldelats ett av ICAS (International Convention of Asia Scholars) 2017 års bokpris för sin avhandling ¿Bombay going: Migration, return and anti-trafficking in the lives of Nepali migrant sex workers¿. Avhandlingen fick utmärkelsen Most Accessible and Captivating Work for the Non-Specialist Reader accolade.

 • De får fakultetens pedagogiska pris 2017

  [2017-11-08] Lärarlaget Andréas Litsegård, Maria Stern, Johan Karlsson Schaffer och Linnéa Gelot på Institutionen för globala studier, får Samhällsvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris 2017. Priset utgörs av 100 000 kronor i verksamhetsbidrag.

 • De mänskliga rättigheternas framtid

  [2017-11-06] Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. Så inleds FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 1948. I dag, när respekten för rättigheterna minskar och det demokratiska utrymmet krymper på många håll i världen, har det blivit ännu mer angeläget att samlas och påminnas om att de mänskliga rättigheterna inte kan tas för givna. Forskare från Samhällsvetenskapliga fakulteten kommer vara på plats på Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping den 9-11 november.

Arkiv/fler nyheter

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2017-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?