Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Ledig tjänst som universitetslektor i freds- och utvecklingsforskning

  [2015-01-20] Institutionen för globala studier bjuder nu in sökanden till en anställning i freds- och utvecklingsforskning med fokus på internationella relationer (IR). Forskare specialiserade på IR teori, internationell politisk ekonomi och/eller freds- och konfliktvetenskap uppmuntras särskilt att söka.

 • Syriens kulturarv ett viktigt verktyg för fred

  [2015-01-15] Förutom människoliv hotar kriget i Syrien även landets rika kulturarv. Masterstudenten Gustav Rudd bloggar om hur kulturav kan användas som ett verktyg för fred, i såväl Syrien som andra länder.

 • Två lediga doktorandtjänster i Freds- och utvecklingsforskning

  [2015-01-12] Institutionen för globala studier utlyser två doktorandanställningar i Freds- och utvecklingsforskning.

 • SGS-student berättar om sitt möte med Malala

  [2015-01-08] Den pakistanska människorättsaktivisten och SGS-studenten Sanam Noor Pechuho strosade nedför Haga nygata när hon nåddes av beskedet att den unga pakistaniern Malala skulle få ta emot 2014 års Nobels fredspris.

 • Bamse - inte bara väldens starkaste björn

  [2014-12-17] Simon Larsson, doktorand i socialantropologi, har studerat seriemagasinet Bamse ur ett statsteoretiskt perspektiv. ¿ Här finns likheter med det svenska folkhemmet, säger han.

 • Lokala medlingskommittéer sprider demokrati i Rwanda

  [2014-12-16] Lokala medlingskommittéer i Rwanda bidrar till att bryta konfliktspiraler. Samtidigt sprider de kunskap om lagar och medborgerliga rättigheter. På så vis är de exempel på ett statsbyggande nerifrån-upp. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

 • Diplomatbesök när ALBA firade tio år

  [2014-12-09] Ambassadörs- och kultursekreterarbesök gav glans åt den öppna seminarieserien Latinamerika för alla när samarbetsprojektet ALBA firades och debatterades.

 • Unik skildring av en göteborgares kamp för livet

  [2014-12-02] Boken om göteborgaren Jan Popp är en berättelse om resandekultur, om svensk steriliseringspolitik, myndigheters omhändertagande om barn och om några av Göteborgs historias mörkare sidor. - Arbetet med Popp har lärt mig hur en människa kan baxa sig igenom de mest vidriga förhållanden, säger författaren Magnus Berg.

 • Global week: "Långt ifrån alla drar samma tydliga gräns mellan kropp och själ som vi i Väst"

  [2014-11-20] Kan den läkande kraften i Koranens ord ge mer lindring än ett besök på den lokala vårdcentralen? - Det verkar underligt i våra ögon, men den västerländska, biomedicinska synen på hälsa och sjukdom är långt ifrån allenarådande, sa forskaren Johan Wedel, under sitt framträdande under Global Week.

 • Ledig doktorandtjänst i socialantropologi

  [2014-11-19] Institutionen för globala studier utlyser en doktorandtjänst i socialantropologi. Tjänsten är ett delprojekt av ett större forskningsprojekt: Nya former för vattensamarbete i Anderna: Förhandlingar om förvaltning av och rättigheter i vatten i Perus högland.

Arkiv/fler nyheter

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

Prenumerera

på våra nyheter och evenemang

Till sidans topp