Globala studier inleder samarbete med Utrikespolitiska Institutet

Nyhet: 2017-02-13

Institutionen för globala studier (SGS) har inlett ett samarbete med Utrikespolitiska Institutet (UI) och institutets forskningsprogram, Global politik och säkerhet.

– Detta är ett mycket spännande samarbete och tillfälle för forskare att etablera nya kontakter. Samarbetet med UI ger också våra forskare fler kanaler till att nå ut med forskningsresultat relevant för politiskt beslutsfattande, säger Isabell Schierenbeck, tf prefekt vid institutionen för globala studier.

Inledningsvis kommer samarbetet fokusera på forskningsseminarier där forskare från både SGS och UI deltar vid olika seminarier i Göteborg och Stockholm. Än så länge är två planerade seminarier planerade vid institutionen för globala studier:

Environmental Social Science Seminar, 11 maj
Gunilla Reischl, forskare och programchef vid UI:s program för Global politik och säkerhet, presenterar sin forskning.

Peace- and Development Seminar, 18 maj
Cherine Hussein, forskare vid UI, presenterar sin forskning.

Samarbetet kommer utvecklas under arbetets för att omfatta andra områden så som: öppna seminarier, artiklar i UI:s populärvetenskapliga tidskrifter, gästforskarprogram eller undervisnings- och lärarutbyten.

För frågor kring samarbetet, kontakta:

Isabell Schierenbeck, tf prefekt vid institutionen för globala studier.
Isabell.schierenbeck@gu.se

gunilla.reischl@ui.se