Återetablering av internflyktingar på Sri Lanka påverkas av många faktorer

Nyhet: 2017-02-13

Återetableringsprocesser på Sri Lanka påverkas av en rad olika faktorer som beslutsfattare behöver ta hänsyn till. Det konstateras i en avhandling från Göteborgs universitet.

Shantha Wanninayake, som gjort studien, har fokuserat på internflyktingar under eldupphöret mellan 2002 och 2006. Han fann att skälen var många till varför flyktingarna stannade kvar på platser de flytt till eller återvända till sina ursprungssamhällen. Och att det fanns tydliga skillnader mellan dem som levde i så kallade "welfare centres" och de som på egen hand hittade ställen att bosätta sig under flykten.

Mer om avhandlingen finns i den engelska versionen av nyheten.

Artikeln publicerades först på: samfak.gu.se