Samverka med SOM-institutet 2017

Nyhet: 2017-02-06

Idag skickas en inbjudan om samverkan ut till forskare och organisationer runt om i Sverige. Nytt för i år är att anmälan sker via ett ansökningsformulär på webben. Sista dag för ansökan är måndagen den 24 april.

I över 30 år har SOM-institutet genomfört årliga riksrepresentativa frågeundersökningar bland boende i Sverige. SOM-undersökningarna gör det möjligt för enskilda forskare, forskningsprojekt, myndigheter eller andra samhällsorganisationer att ställa sina frågor till tusentals respondenter. Dessa frågor utformas i nära samarbete med undersökningsledare på SOM-institutet för att säkerställa den vetenskapliga kvaliteten, och för att undersökningen ska kunna genomföras i enlighet med de bästa tillgängliga kunskaperna om surveymetodik. På detta sätt samverkar SOM-institutet med såväl akademin som med det omgivande samhället, och fungerar som en nationell infrastruktur som ger goda förutsättningar för spännande forskning inom flera ämnesområden.

Samverkansinbjudan

Nu bjuder SOM-institutet in intresserade forskare, myndigheter och organisationer till att samverka inför 2017 års undersökningar. Ansökningsprocessen har automatiserats sedan tidigare år, och sker nu via webbformulär på SOM-institutets hemsida (länk nedan). Deadline för ansökan är 24 april, och definitivt besked kan väntas 12 maj. Undersökningarna går i fält i september. Mer information, inklusive kostnadsuppskattning och fullständig tidsplan, finns i respektive inbjudan:

Inbjudan forskare/forskningsprojekt
Inbjudan myndigheter och organisationer

Vill du samverka med SOM-institutet 2017?
Gå till ansökningsformuläret för forskare/forskningsprojekt
Gå till ansökningsformuläret för myndigheter och organisationer

Bakgrund
SOM-undersökningen 2016 vad den största någonsin med ett slumpmässigt urval om totalt sett 35 400 personer boende i Sverige. Undersökningen avslutades i januari 2017 och de första resultaten presenteras i april. 2017 genomför SOM-institutet den 31:a nationella SOM-undersökningen.

För mer information, kontakta:
Jonas Ohlsson, undersökningsledare på SOM-institutet och ansvarig för forskningssamverkan
Telefon: 031-786 6125, E-post: jonas.ohlsson@som.gu.se

Josefine Bové, bitr. undersökningsledare på SOM-institutet och ansvarig för myndighet- och organisationssamverkan
Telefon: 031-786 1212, E-post: josefine.bove@som.gu.se

www.som.gu.se/samverkan

Artikeln publicerades först på: som.gu.se