Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Global Sustainability Studies

Forskargruppen Global Sustainability Studies omfattar forskare från humanekologi, socialantropologi, freds-och utvecklingsforskning samt mänskliga rättigheter. Forskningen inom gruppen behandlar ett brett spektrum av problemområden som har bäring på global hållbarhet och socio-ekologiska system på lokal, regional och global nivå.

Gruppens deltagare bedriver forskning om konflikter kring följande: Markanvändning, hantering av naturresurser, planering och utveckling av infrastruktur, policyutveckling och genomförande när det gäller biologisk mångfald, ekosystemtjänster, traditionell kunskap om naturresurser och markanvändning, stadsnära hållbar matproduktion, landsbygds- och kustzonutveckling med deltagarprocesser, ’governance and governmentality’ samt social hållbarhet med mänskliga- och miljörättigheter.

Det huvudsakliga målet för forskargruppen är att skapa en forskningsmiljö som möjliggör för forskare, alltifrån doktorander till professorer, att samarbeta och diskutera sina forskningsintressen inom forskningsfältet Global Sustainability Studies. Detta sker dels genom kontinuerligt forskningssamarbete inom gemensamma forsknings- och doktorandprojekt, och dels genom de gemensamma seminarier som hålls varje termin. Seminarierna är antingen arbetsseminarier (där projektansökningar och framtida projektidéer diskuteras) eller seminarier där pågående forskning presenteras av gruppens medlemmar eller inbjudna gäster.

Deltagare

Interna sidor för gruppdeltagare (GUL)

Gruppledare:

Gunilla A. Olsson
E-mail. Tel: 031-786 5475

Sidansvarig: Proprefekt|Sidan uppdaterades: 2016-03-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?