Till startsida
Webbkarta

Vad är globala studier?

De tidigare självständiga institutionerna och centrumbildningarna freds- och utvecklingsforskning, humanekologi, socialantropologi, regionala studier, och studiet av mänskliga rättigheter gick 2005 samman och bildade Institutionen för globala studier för att på så vis organisatoriskt befästa ett redan tidigare samarbete inom forskning och utbilning. I början på 2010 slöts även Museion till institutionen.

Genom att gå samman har vi än större möjlighet att belysa globaliseringens komplexitet genom att i gemensamma projekt och utbildningar sammansmälta frågor om kultur, miljö, konflikt och utveckling.

Den tidigare centrumbildningen Centrum för globala genusstudier har upphört som egen organisation, men globala genusfrågor finns naturligtvis kvar inom forskning och undervisning, och behandlas även specifikt inom nätverken GADNET (Gender and Devlopment Network) och GADIP (Gender and Development in Practice).

Bilder på personal

Nedladdningsbara bilder på vår personal finns i universitetes bildarkiv.

Bilderna får användas för att illustrera verksamheten vid Göteborgs universitet.

 

Kontaktinformation

Inst. för globala studier

Postadress:
Box 700, 405 30 Göteborg,

Leveransadress:
Konstepidemins väg 2D
413 14 Göteborg

Faktureringsadress:
Göteborgs universitet
Institutionen för globala studier
Box 1023
831 29 Östersund

Besöksadress:
Konstepidemins väg 2A-E

Telefon:
031-786 00 00 (vxl.)

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?