Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magdalena Zeijlon

Doktorand

Magdalena Zeijlon
Doktorand
magdalena.zeijlon@globalstudies.gu.se
031-786 6964

Rumsnummer: E603b
Postadress: Box 700, 40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2 , 41314 Göteborg


Institutionen för globala studier (Mer information)
Box 700
40530 Göteborg
www.globalstudies.gu.se
globalstudies@gu.se

Besöksadress: Konstepidemins väg 2 , 40530 Göteborg

Om Magdalena Zeijlon

Magdalena arbetar sedan januari 2012 som doktorand i humanekologi och har en masterexamen i mänskliga rättigheter från institutionen för globala studier, samt en kandidatexamen i Asienstudier från samma institution.

Intresseområden
Mitt huvudsakliga forskningsintresse berör, mänskliga rättigheter som politik och praktik, implementering och uppföljning av mänskliga rättigheter, offentlig förvaltning, relationen mellan global och lokal styrning av politiska, juridiska och etiska normer, internationellt utvecklingssamarbete samt transdisciplinäritet och interdisciplinäritet i forskningen.

Pågående forskning
Mitt avhandlingsarbete intresserar sig för mänskliga rättigheter som politisk idé och etiska värden i svensk offentlig förvaltning. Avhandlingen vill analysera och diskutera under vilka förutsättningar och på vilket sätt mänskliga rättigheter lyfts i den svenska förvaltningskontexten, vilka praktiker som skapas och hur det konkreta arbetet med att förverkliga folkrättsliga normer i svensk förvaltning kommer till uttryck. 
Avhandlingen tar empiriskt avstamp i Västra Götalandsregionen och studerar mer precist det politiska och förvaltningsmässiga arbetet som syftar till att göra mänskliga rättigheter till en explicit del av styrningen i organisationens olika verksamheter. I särskilt fokus är det arbete som aktualiseras bland tjänstepersoner med speciellt ansvar för att främja, säkerställa och skydda ett människorättsbaserat arbetssätt i Västra Götalandsregionens alla verksamheter.


Undervisning och handledning
Undervisningsfokus berör internationell rätt och mänskliga rättigheter. Undervisning sker bland annat på masterprogrammet, Human Rights Practice (erasmus Mundus) men även inom andra utbildningar på. Bland annat undervisar jag på kurser inom socialt arbete, humanekologi, globala studier samt på delar av lärarutbildningen. Utöver detta handleder jag också kandidatuppsatser inom globala studier.

Sidansvarig: Amie Almström|Sidan uppdaterades: 2014-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?