Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Diana Andersson Biró

Doktorand

Diana Andersson Biró
Doktorand
diana.andersson.biro@globalstudies.gu.se


Institutionen för globala studier (Mer information)
Box 700
40530 Göteborg
www.globalstudies.gu.se
globalstudies@gu.se

Besöksadress: Konstepidemins väg 2 , 40530 Göteborg

Om Diana Andersson Biró

Diana har examen i statsvetenskap, internationella relationer, freds-och konfliktforskning och religionsvetenskap från olika europeiska universitet (National School of Political Science Public Administration, Bukarest; Central European University, Budapest; Uppsala universitet; Göteborgs universitet).  

Forskningsområden
Diana är generellt intresserad av critical security studies, identitetsskapande, humor och konst inom icke-våldsamma motståndsrörelser, samt koncepten sekularism och religion inom både konflikts- och fredsstudier. Mer konkret rör sig intresset kring skärningspunkten mellan identitet, religion, säkerhet och fred samt mångkulturalism och migration inom den svenska och nordeuropeiska sammanhang.  

Pågående forskning
Dianas doktorsavhandling kretsar kring bloggandet som jagets teknologi och utreder olika artikulationer av identitet gentemot de sammanhängande begreppen sekularisering och sekularism i 20 bloggar, underhållna av svenskspråkiga bloggare. Avhandlingen omfattar ett diskursanalytiskt ramverk och visar hur bloggandet som strategi, att organisera utan organisation, speglar en serie händelser som på samma gång förstås som geopolitiska och som vardagsupplevelser för personer som kallar sig muslimer. Bland andra strategier utmanar de särskilt normativitet och gränsskapade, inom den svenska Kristus-sekulära regimen, genom satir, parodi eller sarkasm. Avhandlingen är också ett försök att ta itu med vissa metodologiska frågor kring internets fragmenterade natur och studiet av kvalitativt olika genrer, tillsammans snarare än var för sig, inom det bredare området för säkerhetsstudier.

Undervisning
Diana samordnar kursen Säkerhet och konflikter i en förändrad värld, 15.0 hp, på avancerad nivå. Hon övervakar också examensarbeten på kandidatnivå vid Institutionen för globala studier.

Sidansvarig: Amie Almström|Sidan uppdaterades: 2014-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?