Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Så uppdaterar du din personliga presentation på webben

GU har lanserat en webbfunktion som gör att alla anställda själva kommer kunna uppdatera sin personliga presentation på webben. Den nya funktionen, som bättre integrerar kontaktuppgifter, forskningsämnen och publikationer, är en av flera förändringar för att göra universitetets forskning mer synlig på webben.

Vår webbplats www.globalstudies.gu.se är nu delvis ombyggd efter dessa nya webbkomponenter, enligt ett mönster som på sikt ska bli gemensamt för hela GU. Klicka dig runt på Om institutionen och Kontakt så lär du dig snabbt att hitta. Nedan redovisas information som all personal vid institutionen behöver ta del av.

Uppgifterna hämtas från Palasso och telefonväxeln

På sidan Om institutionen finns nu tre flikar; Översikt, Personal och Publikationer. På fliken Personal listas all personal på institutionen, uppgifterna hämtas direkt från (Palasso) och växelns databas. Kolla dina uppgifter i listan noga! Skulle du upptäcka att titel, telefon eller rumsnummer är fel, eller att du inte finns med, kontakta Andrea Iriarte (andrea.iriarte@globalstudies.gu.se).

Redigera din personliga presentation

Genom att klicka på ditt namn i personallistan kommer du till din personliga presentation. Allas presentationer är överflyttade från det gamla formatet.
Du kan nu själv gå in och redigera din sida. Detta gör du i ett enkelt redigeringsverktyg från Min sida på Medarbetarportalen. Har du inte sett över din presentation på ett tag så gå in och gör det. En lathund för hur du uppdaterar din sida finns här: How to edit your personal presentation. Du kan sedan när som helst gå in och uppdatera din sida.
Dina publikationer (om du har några) hämtas från GUP och listas automatiskt på sidan.
Det kommer framöver att vara möjligt att peka ut tre (3) utvalda publikationer ur GUP som läggs överst under en egen rubrik.
Bilder: Det är möjligt att själv ladda upp en bild. (Det är i nuläget inte bestämt när/om nya fotograferingstillfällen kommer ske.
Har du en länk till din personliga sida t ex i din mejlsignatur så tänk på att länken nu har ändrats.)
Presentationen ska finnas tillgänglig på både svenska och engelska.

Använd rätt webbläsare

Om du använder webbläsaren Explorer kan det ibland uppstå problem vid redigering och publicering. Använd därför gärna Firefox eller Safari.

Frågor

Är någon uppgift i personallistan fel, eller om du inte finns med, kontakta andrea.iriarte@gu.se.
Har du frågor om hur du ändrar din personliga presentation, kontakta kommunikatören Frida Lundberg, frida.lundberg@gu.se.

Sidansvarig: Amie Almström|Sidan uppdaterades: 2014-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?