Till startsida
Webbkarta

Samverkan

På Institutionen för globala studier är internationell samverkan en grundläggande förutsättning för verksamheten. Institutionens forskare och lärare samverkar med en lång rad olika aktörer i främst Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika, men också i Nordamerika och Europa. Vi samarbetar med universitet och forskare över hela världen, men också med en mängd olika företrädare för civilsamhället, folkliga rörelser, fackföreningar och olika statliga organ. Ett intensivt och komplext globalt nätverkande präglar således institutionens vardag. Våra forskningsprojekt formuleras och genomförs ofta tillsammans med kollegor som är knutna till utomeuropeiska lärosäten. Denna samverkan medför i sin tur att vi ofta engageras i olika former av undervisning på universitet runt om i världen.

I Sverige sker samverkan främst med offentliga myndigheter av olika slag såsom Utrikesdepartementet, Miljödepartementet, Sida, Migrationsverket, Naturvårdsverket, Delegationen för mänskliga rättigheter i Sverige och andra, men också med enskilda biståndsorganisationer, miljöorganisationer och liknande.

Inom institutionens utbildningsverksamhet har vi ett stort utbud av möjligheter för studenter att förlägga delar av sin utbildning vid andra lärosäten och att praktisera vid olika internationella organisationer. Vi erbjuder också utbildningar på avancerad nivå i globala studier och mänskliga rättigheter där inresande studenter från hela världen läser tillsammans med svenska studenter. Genom att vi deltar i utbytesprogram som Erasmus Mundus har många av våra lärare också erfarenhet av att undervisa vid utländska lärosäten, t ex i Sydöstasien och Latinamerika.
 

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?