Till startsida
Webbkarta

SIDA-finansierad kapacitetsbyggande i Rwanda

Vi samarbetar med National University of Rwanda (NUR) kring ett sk kapacitetsbyggandeprojekt, "Reconciliation and reconstruction in Rwanda", som är finansierat av SIDA.

SIDA ger institutionellt stöd till byggande av en hållbar, nationell forskningskapacitet i Rwanda, vilket bl.a. uppnås genom forskarutbildning, utveckling av långsiktiga forskningsstrategier och ökad forskningssamarbete. Projektet började år 2003 och blev förlängt 2007 (tom juni 2010). Under projektets gång har 9 personer påbörjat sin doktorandutbildning i ämnet Freds- och utvecklingsforskning, som numera är en del av Institutionen för globala studier. Doktorandprogrammet är utformat efter den så kallade ”sandwich-modellen”. Vår partner i samarbetet är Center for Conflict Management (CCM) på NUR.

Under 2009 blev två doktorander från de första rekryteringarna examinerade samtidigt som tre nya kandidater påbörjade sin utbildning. Dessutom utvecklade vi i samarbete med CCM ett nytt gemensamt Master program i fredsstudier. Master programmet ska bl.a. ta in nyexaminerade doktorer som lärare och därmed förstärka CCMs utbildning i freds- och utvecklingsfrågor. Under 2010 planeras undervisningen påbörjas i Master programmet i Rwanda.

Kontaktpersoner

Projektledare

Gunilla Blomqvist Sköldberg
Tel: 031-786 4319

Sarah Blichfeldt
Tel: 031-786 4311

 

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?