Till startsida
Webbkarta

Seminarier på Inst. för globala studier

Det finns två typer av forskningsseminarier på Institutionen för globala studier: Ämnesseminarier och Forskargruppsseminarier. Institutionen ger också Seminarier för allmänheten där till exempel våra lärare och forskare, och/eller gäster utifrån deltar.

Forskningsseminarier:

ÄMNESSEMINARIER (i Socialantropologi, Humanekologi och
Freds- och utvecklingsforskning
)
Ämnesseminarierna är avsedda för forskare verksamma inom något av de tre ämnena på institutionen som har forskarutbildning. På ämnesseminarierna presenteras och diskuteras pågående forskning, framtida forskningsprojekt, forskningsansökningar, metodologiska och teoretiska spörsmål av relevans för ämnet osv. En viktig del av ämnesseminarierna är seminariebehandlingen av pågående doktorandprojekt.

FORSKARGRUPPSSEMINARIER (Global Gender Studies, Global Sustainability Studies, Indigenous Studies, Migration and Diversity Studies, Reconstruction and Intervention Studies, Resistance Studies)
Forskargruppsseminarierna diskuterar forskning som anknyter till de olika interdisciplinära forskargrupperna och deras verksamhet. På forskargruppsseminarierna presenteras och diskuteras pågående forskning, framtida forskningsprojekt, forskningsansökningar osv.

Seminarier för allmänheten:

Här behandlas aktuella frågor som på ett eller annat sätt berör ämnet globala studier. Formen kan variera; det kan handla om enstaka föreläsningar, workshops, diskussioner och filmvisningar, eller tematiska serier. Exempel på återkommande seminarieserier är ”Latinamerika för alla” och ”Resistance Studies Seminars" (Motståndsstudieseminariet). Seminarierna riktar sig till alla intresserade, men speciellt ges här tillfällen för studenter och en publik utanför universitetet att lära sig mer om, och vara med och diskutera dessa frågeställningar.

Tillfällen annonseras i kalendariet som Öppen föreläsning eller Öppet för allmänheten.

-----------------------------------------------------

Kontaktpersoner

Forskningsseminarier hålls oftast på torsdagseftermiddagar. Dagar för Seminarier för allmänheten varierar. 

Ämnesseminarier:
Freds- och utvecklingsforskning:
Jan Scholte
Socialantropologi
:
Dan Rosengren

Humanekologi:
Andrea Nightingale

Forskargruppsseminarier:
Besök forskargruppernas sidor

Seminarier för allmänheten:
Latinamerika för alla:
Edmé Dominguez

Motståndsstudieseminariet (Resistance Studies Seminar)
Stellan Vinthagen

www.resistancestudies.org

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

Prenumerera

på våra nyheter och evenemang

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?