Till startsida
Webbkarta

Utbildning

Våra utbildningar kännetecknas av samhällsrelevans och aktualitet. Institutionen för globala studiers breda samhällsvetenskapliga bas ger dig förutsättningar till en fördjupad förståelse för dagsaktuella frågor och en möjlighet att kritiskt analysera pågående samhällsfenomen i en globaliserad värld.

Vi erbjuder program, ämnesutbildningar och fristående kurser på tre nivåer:

Genom att läsa någon av våra kurser eller program skaffar du dig redskap att bättre förstå politiska, ekonomiska, ekologiska och kulturella samband i globala perspektiv. Du får kunskaper om hur världen hänger samman och hur globaliseringsprocesser äger rum. Du tillägnar dig också kunskap om och förståelse av olika delar av världen, genom exempelvis studier i någon av våra regionspecifika kurser. För dig som är intresserad av att arbeta med globala/internationella frågor antingen i Sverige eller utomlands, är globala studier fundamentalt.

Träffa våra alumner

Träffa våra alumner

Vad gör våra tidigare studenter idag?

Studentservice

Här finns information för studenter vid institutionen för globala studier.

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?