Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till institutionen för globala studier!

Funderar du på hur du ska göra för att komma igång med studierna? Undrar du var du hittar litteraturlistor och schema? Har du frågor om din antagning eller om dina resultat? På sidorna för studentservice hittar du information som gäller dig som läser eller planerar att läsa på institutionen för globala studier.


Punkt 1 Studentportalen. Bilden är en länk till portalen.Det första du behöver göra för att komma igång med studierna är att aktivera ditt studentkonto. Det gör du via Studentportalen. När du aktiverat kontot får du tillgång till en mängd resurser (studentmejl, språkhandledning, intyg, examensansökan m.m). Klicka på bilden för att komma till portalen.

I Studentportalen beställer du också ditt GU-kort (läs mer om kortet och dess funktioner i portalen), som du sedan kan hämta på ett Servicecenter.

Det är också till Servicecenter du ska vända dig om du har problem med ditt studentkonto eller GU-kort.
 


Punkt 2 Gul. Bilden är en länk till Gul.Ett av de system som du får tillgång till via portalen är GUL (Göteborgs universitets lärplattform). GUL är ett webb-baserat redskap för kommunikation mellan lärare och studenter. Det är på GUL du hittar information om din kurs, såsom kursplan, litteraturlista och schema. Klicka på bilden för att komma till GUL.

Du loggar in i GUL med ditt studentkonto. När du är registrerad får du tillgång till din kursaktivitet.

Redan innan du är registrerad på din kurs kan du hitta information om din utbildning på de öppna sidorna i GUL. För Göteborgs universitet gäller generellt att

  • litteraturlista ska finnas senast 8 veckor före kursstart och
  • schema ska finnas senast 2 veckor före kursstart.
     

Punkt 3 Studentexpeditionen.

Du kan alltid vända dig till studentexpeditionen om du har några frågor om antagning, registrering, studieresultat eller annat som rör dina studier. Du hittar oss i den del av Campus Linné som heter KK2 (hus 2B på orienteringskartan nedan). Mer information om våra lokaler, tillgänglighet och brandskydd hittar du i menyn.

Orienteringskarta över Campus Linné

Mejl: student@globalstudies.gu.se
Telefon: 031-786 4025
Besöksadress: Konstepidemins väg 2E. Rum B312.

Postadress: Box 700, 405 30 Göteborg

Besökstid: måndag-torsdag, 9.30-12.30.
Telefontid: måndag-torsdag, 13.30-15.30.

Särskilt pedagogiskt stöd

Har du en funktionsnedsättning och behöver stöd och anpassningar i dina studier?

Att plugga på IGS

Sidansvarig: Studentexpeditionen|Sidan uppdaterades: 2016-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/utbildning/student/
Utskriftsdatum: 2017-11-21