Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studievägledning

Studievägledning utgår alltid från studentens egna behov. Studievägledaren hjälper studenter att bli medveten om sina intressen, väga in sina tidigare studier och eventuell arbetslivserfarenhet för att självständig kunna göra framtida studie- och karriärval.

Studiestöd

Studievägledaren hjälper dig även att bättre utnyttja din förmåga till att självständigt söka, samla in och värdera information i studie- och karriärvalsfrågor så att du kan fatta välavvägda beslut gällande dina möjligheter vad gäller t ex fortsatta studier, olika yrken liksom på arbetsmarknaden generellt. Du kan också vända dig till studievägledaren om du har behov av att prata om din studiesituation. Studievägledaren har tystnadsplikt.

Göteborgs universitetsbibliotek (UB) erbjuder också ett flertal tjänster och hjälpmedel (så som ljudböcker, talsyntes osv) för dig som har särskilda behov. Läs mer på bibliotekets hemsida: Information för studenter i behov av läs- och skrivstöd.

Kontaktuppgifter och tider

Studievägledare: Kim Wistedt. Mejl. Tel: 031-786 13 99
Telefontid: Tisdagar: 14.00-16.00, torsdagar: 10.00-12.00
Besök: Bokas i förväg via detta kontaktformulär

Utbildningsledare

För information om innehåll i specifika kurser på grundnivå och i specifika program på avancerad nivå kontakta respektive utbildningsledare.

Studierektor vid Inst för globala studier

Vid Institutionen för globala studier finns en studierektor som koordinerar och samordnar utbildningsverksamheten. Studierektor är också ansvarig för att hantera studentärenden.

Studierektor: Malin Hasselskog Mejl.

För frågor om antagningsregler etc

Kontakta: Sektionen för antagning vid Göteborgs universitet.

Studieuppehåll, studiepaus och tillgodoräknande

Studievägledaren hanterar också ansökningar om studieuppehåll och tillgodoräknanden. Om du vill ansöka om något av detta bokar du först en tid för att diskutera din ansökan. Mötet är viktigt för att din ansökan ska bli korrekt och för att du ska kunna undvika att få avslag på din ansökan. Därefter fyller du i den aktuella blanketten nedan. Om du vill göra ett tillfälligt avbrott i studierna, men saknar giltiga skäl för ett studieuppehåll, använder du blanketten "Anmälan av studiepaus".

Obs! Ansökan om tillgodoräknande av utbytesstudier behandlas vid två tillfällen på året och måste vara institutionen tillhanda senast 30 april respektive 30 september. Handläggningstiden är i normalfallet tre veckor. 

 

Sidansvarig: Studievägledare|Sidan uppdaterades: 2017-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?