Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera utomlands

Funderar du på att studera utomlands? Som student vid Institutionen för globala studier har du många möjligheter att göra verklighet av dina funderingar. Här hittar du information för dig som vill bli, eller just nu är, utbytesstudent.

Hur söker man?

 

Börja med att ta reda på vad och var du kan läsa under dina utbytesstudier. När du har hittat ett partneruniversitet som verkar intressant, undersök om du är behörig för utbytet. 


När du har hittat ett intressant partneruniversitet som du vill åka till och är behörig för, går du vidare till ansökan. Glöm inte att du också kan söka stipendier och studiemedel för utlandsstudier.

 
Efter ansökan görs ett urval och blir du erbjuden en plats finns det en hel del praktiska detaljer att ta tag i, både inför och under utbytet. Det finns även ett par saker att göra efter avslutade utlandsstudier.

Sidansvarig: Internationaliseringsansvarig Marìa Clara Medina|Sidan uppdaterades: 2017-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/utbildning/studera_utomlands/
Utskriftsdatum: 2017-07-22