Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera utomlands

Funderar du på att studera utomlands? Som student vid institutionen för globala studier har möjlighet att göra verklighet av dina funderingar.

Vad och var?
Som student vid institutionen för globala studier kan du ansöka till utbytesstudier via avtal på tre olika nivåer - universitetsgemensamma avtal, fakultetsgemensamma avtal och institutionen för globala studiers egna avtal.

Hur?
Du gör din ansökan under perioden 10 december - 1 februari, oavsett om du planerar utbyte under höst- eller vårtermin. Om det finns platser kvar att erbjuda efter den ordinarie ansökningsomgången kan restplatser komma att utlysas. Det sker i så fall i mars (för både höst-/vårtermin) och september (för vårtermin). Håll utkik här på vår hemsida under dessa perioder om du är intresserad av att ansöka om en restplats.

I Studentportalen hittar du information om behörighetkrav, hur du gör din ansökan och om urvalsprocessen. I Studentportalen finns också praktisk information om försäkring, visum och uppehållstillstånd.

Kontaktpersoner
Om du är student på institutionen för globala studier och har frågor om våra partneruniversitet går det bra att kontakta institutionens internationella koordinator Maria Clara Medina och om du har praktiska frågor om hur du ska gå tillväga för att göra din ansökan kan du kontakta studieadministratörerna Evelina Assarsson eller Karin Hallberg.
 

 

Restplatser VT18

Nu kan du söka restplatser för vårterminen 2018. Platserna utlyses under perioden 15 september – 1 oktober 2017. Information om hur du ansöker hittar du i Studentportalen.

SGS Extra seats spring 2018

Information till sökande University of West Indies (UWI)

 

Linnéa studerade utomlands

Läste humanekologi i Australien

Diana studerade utomlands

Läste internationella relationer i Hong Kong

Sidansvarig: Internationaliseringsansvarig Marìa Clara Medina|Sidan uppdaterades: 2017-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/utbildning/studera_utomlands/
Utskriftsdatum: 2017-11-22