Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighet

För att kunna åka som utbytesstudent till något av Institutionen för globala studiers partneruniversitet måste du uppfylla GU:s grundläggande krav. Observera att partneruniversitet kan ställa ytterligare krav.

Tillräckliga språkkunskaper

Engelska: det normala är att institutionen intygar att dina språkkunskaper är tillräckliga i och med att du nomineras till utbytesstudier. Vissa universitet kräver dock ändå ett intyg på kunskaper i engelska (TOEFL, IELTS, Cambridge, eller liknande).
För svenska studenter behövs normalt inga ytterligare kurser i engelska, men om mottagande universitet kräver ett TOEFL-test eller liknande så kontakta exempelvis Folkuniversitetet för mer information om när och var du kan göra ett sådant test. Kostnaden för eventuella språktest får du själv stå för.

Övriga språk: du behöver ha uppnått nivå B1 eller B2 i Common European Framework of Reference (CEFR). Vanligtvis är en avslutad grundkurs i språket på högskola/universitet eller motsvarade kunskaper från språkkurs och/eller arbete på det aktuella språket tillräckligt. Om du vill ha hjälp att bedöma dina språkkunskaper finns Folkuniversitetets språktest. Dessa prov inte är behörighetsgivande, men inkludera gärna ett sådant resultat i din ansökan om du inte har ett annat intyg. Du bör även skriva ditt ansökningsbrev på det kommande undervisningsspråket. Bifoga i så fall också en version på svenska eller engelska.
 

Sidansvarig: Internationaliseringsansvarig Marìa Clara Medina|Sidan uppdaterades: 2016-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?