Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan

Som student vid Institutionen för globala studier kan du ansöka till utbytesstudier genom avtal på tre olika nivåer: 


Klicka på länkarna ovan för att ta reda på hur du ansöker till de gemensamma utbytesplatserna för GU respektive fakulteten.

Ansökan till utbyten inom institutionens egna avtal

Ansökan görs i MoveOn under perioden 10 december - 1 februari. Notera att det är samma ansökningsdatum oavett om du planerar utbyte under höst- eller vårtermin.
Om det finns platser kvar att erbjuda efter den ordinarie ansökningsomgången kan restplatser komma att utlysas. Det sker i så fall i mars (för både höst-/vårtermin) och september (för vårtermin). Håll utkik på vår hemsida under dessa perioder om du är intresserad av att ansöka om en restplats.
För praktisk information gällande ansökan rekommenderas fakultetens steg för steg-guide.

Bilagor till ansökan
För institutionens avtal krävs följande elektroniska bilagor:

  • Foto
  • Motivationsbrev. Det rekommenderas att skriva ett motivationsbrev på det utländska universitetets undervisningsspråk. Bifoga alltid ett motivationsbrev även på svenska eller engelska.
  • Akademiska meriter. Bifoga utdrag från Ladok med dina meriter från svenska universitet och högskolor (inklusive Göteborgs universitet). Bifoga även relevanta dokument som styrker eventuella universitetsstudier från utlandet.
  • Språkintyg, efter behov (TOEFL, IELTS, Cambridge English; Folkuniversitet - spanska, franska, tyska, engelska).


Tips: I MoveON kan du endast ladda upp ett PDF-dokument per kategori. Om du till exempel har flera betygsrapporter så skanna alla i en och samma PDF. Om du behöver ladda upp ytterligare dokument kan du också använda CV och portfolio.

Sidansvarig: Internationaliseringsansvarig Marìa Clara Medina|Sidan uppdaterades: 2016-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?