Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stipendier & studiemedel

Stipendier för Erasmus+

Som utbytesstudent inom Erasmus+ finns stipendiemedel knutet till din plats. Du behöver inte göra någon ytterligare ansökan för stipendiemedel, men det finns ett par moment som är obligatoriska för att få Erasmusstipendiet:

  • Göra språktest online både före och efter studierna. Länk till dessa skickas via mejl från International Centre vid Göteborgs universitet
  • Fylla i ett Learning Agreement
  • Lämna in ett Certificate of Attendance i samband med att utbytet avslutas
  • Fylla i en utvärdering online. Länk skickas via mejl från International Centre


Mer information om Erasmusstipendiet finns att läsa i Studentportalen.

Övriga stipendier och studiemedel

GU:s hemsida finns information och länkar för dig som vill söka stipendiemedel.

Ansökan om studiemedel för utlandsstudier görs elektroniskt. Med ansökan måste du bifoga de terminstider som gäller för dina utbytesstudier. Datumen bör finnas på värduniversitetets hemsida. I annat fall går det bra att du kontaktar det aktuella universitetet.
Både antagning och senare registrering till dina utbytesstudier läggs in i Ladok, vilket gör att CSN får tillgång till uppgifterna. På CSN:s sidor för utlandsstudier kan du läsa mer om vad som gäller för studiemedel under ditt utbyte.

Sidansvarig: Internationaliseringsansvarig Marìa Clara Medina|Sidan uppdaterades: 2016-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?