Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala studier i media

Mediabevakningsföretaget Retriever presenterar kontinuerligt en sammanställning av inslag där forskare från Institutionen för globala studier intervjuas, deltar eller omnämns.

 

Vatten - en allt mer lukrativ placering

[2019-09-09] Vattenförsörjningsföretag är på väg att bli allt mer attraktiva för investerare. En enorm marknad för vattenförsörjning, och inte minst åtgärder för att utnyttja det befintliga vattnet, är på väg att öppnas.

[ETC]

Sverige måste se effekten av isolering på fängelser

[2019-08-25] Sambandet mellan isolering i svenska fängelser och självskadebeteende måste lyftas fram om man vill gå till botten med varför det sker självmord på svenska fängelser.

[fPlus]

Asylsökande enkla mål för kriminella gäng

[2019-08-13] De flyr från sina hemländer men hamnar ofta hos kriminella gäng i USA.

[Tidningen Syre]

Asylsökande enkla mål för kriminella gäng

[2019-08-12] De flyr från fattigdom och våld i sina hemländer, men hamnar ofta hos kriminella...

[Helsingborgs Dagblad]

"Skogen är vår bästa kompis i kampen mot klimatförändringar"

[2019-08-09] Tidigare i våras lämnade 23 miljöorganisationer in uppropet Vår skog, med krav på hållbart skogsbruk från statens och Sveaskogs sida, till näringsminister Ibrahim Baylan. Greenpeace var en av organisationerna bakom uppropet.

[Land Skogsbruk]

30 000 statslösa i Sverige i limbo

[2019-08-03] Många statslösa personer lever under lång tid i Sverige utanför samhället och utan rättigheter. De har fått ett utvisningsbeslut men kan inte utvisas eftersom inget land vill ta emot dem.

[SVT Nyheter]

Professorn: Statslösa palestinier hamnar i ett limbo

[2019-08-03] Många statslösa personer lever under lång tid i Sverige utanför samhället och utan rättigheter. Det menar Helena Lindholm, professor i Freds- och utvecklingsforskning vid Göteborgs universitet.

[SVT Nyheter]

Högerpopulister vill inte ha en hållbar asylpolitik.

[2019-07-17] Den tyska tidigare försvarsministern och gynekologen Ursula von der Leyen har rö...

[Helsingborgs Dagblad]

FN-föreningar kräver svenskt ja till ett förbud mot kärnvapen Share this...

[2019-07-09] Världshorisont FN-föreningar kräver svenskt ja till ett förbud mot kärnvapen Share this... FacebookTwitterLinkedin Flera FN-föreningar har under det senaste året varit aktiva i kärnvapenfrågan.

[Svenska FN-förbundet]

Presidentens desperata drag - förnekar klimatet och skövlar Amazonas

[2019-07-08] Omvärlden och miljöorganisationer rasar över att Brasilien ökar takten på skövlingen av Amazonas regnskogar.

[Metro]

Du har antingen angivit en felaktigt URL, inte fyllt i fältet eller så kunde URL:en inte nås! Felmeddelande: Invalid XML: Error on line 1: White spaces are required between publicId and systemId.
Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2014-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?