Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala studier i media

Mediabevakningsföretaget Retriever presenterar kontinuerligt en sammanställning av inslag där forskare från Institutionen för globala studier intervjuas, deltar eller omnämns.

 

I en liten judisk by mitt i förskingringen

[2018-01-20] En historia om täta familjeband och slumpens segrar. Leif Zern dras med av livfu...

[Sydsvenskan]

En from judes vandring genom folkhemmet

[2018-01-20] I "En shtetl i Stockholm" skildrar ekonomen och humanekologen Kenneth Hermele si...

[Expressen]

Sabbat på Södermalm. Kenneth Hermele minns sina judiska Stoc...

[2018-01-20] Kenneth Hermele En shtetl i Stockholm Weyler, 237 sidor Kenneth Hermele, ekonom ...

[Dagens Nyheter - Login]

Försvaret: Vart är vi på väg i Sverige?

[2018-01-18] Vi har en regering som inte är överens om vår försvars- och säkerhetspolitik. Regeringen tillsatte en parlamentarisk försvarsberedning med inriktningen av totalförsvaret och utformningen av det civila försvaret 2021-2025.

[Nerikes Allehanda]

Sociala normer påverkar vårt miljöbeteende

[2018-01-11] Metoder baserade på tävlingar har intensiv men kortvarig effekt, sociala normer kan däremot ha en mer bestående effekt än tävlingar om man vill öka människors miljövänliga beteende. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

[Tidningen Syre]

Amerikanska UD varnar för resor till fem områden i Mexiko

[2018-01-11] Amerikanska utrikesdepartementet varnar nu turister från att resa till fem mexikanska delstater. Anledningen är att både våldet och antalet kidnappningar ökat.

[Sveriges Radio P1]

Sociala normer får oss att agera mer miljövänligt

[2018-01-11] Ofta används tävlingar för att få människor att förändra sitt beteende, till exempel förmå dem att bli mer miljövänliga.

[Aktuell Hållbarhet]

Växte upp med Södermalm som sin judiska by

[2018-01-10] Hur var det att växa upp i en judisk shtetl, en by, mitt i Stockholm på 50-talet? Ekonomen och humanekologen Kenneth Hermele berättar om sin nya självbiografiska bok "En shtetl i Stockholm".

[Sveriges Radio P1]

Den mångsidiga Joseph Roth

[2018-01-10] Reportage om ny avhandling som avlivar myten om den samhällskritiska svenska kriminallitteraturen. I dagens essä om försvarsmekanismer ställs frågan: Är andras brister egentligen mina egna?

[Sveriges Radio P1]

En judisk by, mitt i stan? - Ny bok från Weyler förlag

[2018-01-09] Pressmeddelande * Jan 09, 2018 09:40 CET Kenneth Hermele växer upp på femtiotalet i ett av de så kallade judehusen på Södermalm i Stockholm, ett hus reserverat för sämre bemedlade judar.

[MyNewsdesk]

Du har antingen angivit en felaktigt URL, inte fyllt i fältet eller så kunde URL:en inte nås! Felmeddelande: Invalid XML: Error on line 1: White spaces are required between publicId and systemId.
Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2014-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?