Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala studier i media

Mediabevakningsföretaget Retriever presenterar kontinuerligt en sammanställning av inslag där forskare från Institutionen för globala studier intervjuas, deltar eller omnämns.

 

Minnena av våldet kan både ena och söndra Sri Lanka

[2019-05-17] Fred & konflikt. Det har gått tio år sedan det blodiga inbördeskriget i Sri Lanka tog slut. På årsdagen den 18 maj samlas människor för att minnas de många som dödades under slutstriden mellan regeringsstyrkorna och den tamilska gerillan.

[Utrikesmagasinet]

Saudiskt styre skapar "känsla av panik"

[2019-05-16] Ett "fullkomligt skräckinjagande" samhälle. Så beskriver en aktivist situationen i det ultrakonservativa Saudiarabien, ett år efter en våg av gripanden av kvinnliga aktivister. Flera av kvinnorna sitter fortfarande bakom lås och bom.

[Tidningen Syre]

Pressinbjudan: Sida Science Days 2019

[2019-05-15] 15.5.2019 07:00:00 CEST | Sida Dela Hur kan man prioritera att ge bistånd till forskning, samtidigt som människor svälter? Vad kommer utvecklingen inom artificiell intelligens innebära för biståndet och för människor i fattigdom?

[Via TT - Pressmeddelanden]

Saudiskt styre skapar känsla av panik

[2019-05-15] Ett fullkomligt skräckinjagande samhälle. Så beskriver en aktivist situationen i...

[Sydsvenskan]

Saudiskt styre skapar "känsla av panik"

[2019-05-15] Ett "fullkomligt skräckinjagande" samhälle. Så beskriver en aktivist situationen i det ultrakonservativa Saudiarabien, ett år efter en våg av gripanden av kvinnliga aktivister. Flera av kvinnorna sitter fortfarande bakom lås och bom.

[Hallandsposten]

Så säkert är Eurovision i Tel Aviv

[2019-05-12] Bara någon vecka innan Eurovision Song Contest i Tel Aviv drar i gång blossade k...

[Dagens Nyheter - Login]

Kenyas nya energi - en megasatsning på olja

[2019-05-10] Hundratals miljarder kronor satsas på pipelines, vägar, flygplatser och en hamn där olja från Kenya ska skeppas ut. Lapsset-projektet ska öka Kenyas tillväxt, men även koldioxidutsläppen globalt. Per Knutsson, universitetslektor vid Institutionen för globala studier, intervjuas i Klotet i Vetenskapsradion.

[Sveriges Radio]

Hur säkert är Eurovision i Tel Aviv?

[2019-05-09] Foto: Armando Franca/AP Glädjescener efter att Netta vann Eurovision förra året - anledningen till att Israel nu står som värdland.

[Blekinge Läns Tidning]

Delad kulturvärld inför Eurovisionfinalen i Israel

[2019-05-09] Nästa vecka kommer Eurovision-finalen i Israel att gå av stapeln. Samtidigt har konflikten på Gaza åter börjat blossa upp.

[Göteborgs-Posten]

"Kris i naturen - vår existens har blivit sårbar"

[2019-05-06] I en debattartikel i Svenska Dagbladet den 7 maj kommenterar en rad forskare den rapport som nyss släppts av FN:s panel för biologisk mångfald och ekosystemtjänster, IPBES.

[Sveriges lantbruksuniversitet]

Du har antingen angivit en felaktigt URL, inte fyllt i fältet eller så kunde URL:en inte nås! Felmeddelande: Invalid XML: Error on line 1: White spaces are required between publicId and systemId.
Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2014-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?