Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad händer med min antagning och registrering?

Nyhet: 2017-06-20

Studentexpeditionen på Institutionen för globala studier har sommarstängt mellan 30 juni och 7 augusti. Här har vi sammanställt information om sådant som våra studenter brukar undra över inför höstterminen.

Antagning

Alla ansökningar till kurser och program på Institutionen för globala studier sker via antagning.se, oavsett om du söker en utbildning före sista anmälningsdatum eller som sen ansökan. Den 13 juli kommer det första antagningsbeskedet. Du måste lämna ditt svar på detta senast den 28 juli. Slutgiltigt antagningsbesked är beräknat att skickas ut den 3 augusti. Ansökningar inkomna efter sista ansökningsdag behandlas som sena ansökningar och leder i de flesta fall till en reservplacering till utbildningen. Vilken reservplacering du får framgår av antagningsbeskedet. Läs mer om antagningsprocessen på antagning.se.

Om du har frågor angående din ansökan kan du kontakta sektionen för antagning på Göteborgs universitet, mejl: antagning@gu.se, telefon: 031-786 1855, måndag-onsdag 9-11.

Registrering

Kring den 10 augusti skickar Institutionen för globala studier en kurskallelse till de studenter som blivit antagna till institutionens utbildningar. Kallelsen skickas via e-post till den adress som angivits i samband med ansökan på antagning.se.

I kallelsen finns instruktioner om hur du ska göra för att registrera dig på den kurs eller det program som du blivit antagen till. Följ instruktionerna noggrant, utebliven registrering räknas som återbud till erbjuden utbildningsplats.

Kontrollera också att du har ett aktivt studentkonto. Om du är ny student på Göteborgs universitet eller om du har tappat bort dina inloggningsuppgifter kan du aktivera ditt studentkonto via webbtjänsterna som du hittar HÄR. Observera att du måste vara antagen till en utbildning vid Göteborgs universitet för att kunna aktivera ditt studentkonto.

Om du får problem med ditt studentkonto kan du kontakta något av Göteborgs universitets servicecenter. Där kan du även få hjälp med intyg, GU-kort och annan studentservice.

Villkorligt antagen

Den som blir villkorligt antagen till en utbildning har fram till kursstart på sig att styrka sin behörighet. Institutionen för globala studier erbjuder ett uppsamlingstillfälle den 17 augusti, som bland annat är tänkt för dig som behöver komplettera dina meriter inför höstterminen. Närmare information om uppsamlingstentorna hittar du HÄR.

Inför kursstarten

Du hittar schema, litteraturlista, kursplan med mera på kursens sida i GUL. Du behöver inte använda ditt studentkonto för att komma in på din kurs öppna sidor.

  • Kursplan och litteraturlista läggs ut senast 8 veckor innan kursen startar.
  • Schema läggs ut senast 2 veckor före kursstart.

Har du frågor om din kurs rörande schema, litteraturlista eller något annat ska du vända dig till den kursansvarige läraren. Du finner lärarens namn, mejladress och annan studentrelevant information på kursens sida i GUL.

Om du väljer att avbryta dina studier inom de tre första veckorna bör du anmäla ett s.k. tidigt avbrott via studentportalen. Det innebär att du kan ansöka kursen igen vid ett senare tillfälle. Har du inte blivit avregistrerad genom ett tidigt avbrott kan du i mån av plats bli omregistrerad på kursen, kontakta i så fall institutionens studentexpedition.

Du finner studentexpeditionen i byggnad 2B (se orienteringskartan, du kan klicka på bilden för att förstora den). All undervisning äger rum i Annedalseminariet (byggnad 1A).

Observera att studentexpeditionen stänger för sommaren 30 juni och öppnar igen 7 augusti med ordinarie öppettider:

  • mottagning måndagar till torsdagar 09.30 – 12.30, rum B-312
  • telefontid måndagar till torsdagar 13.30 – 15.30, tel. 031-786 4025.
  • När du sänder ett mejl med förfrågningar till studentexpeditionen, ange ditt namn, personnummer samt kursens namn eller kurskod. Adressen är student@globalstudies.gu.se

AV:

Sidansvarig: Thord Janson|Sidan uppdaterades: 2013-08-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?