Contested Identities: Folk Music, Religion and Politics in Contemporary Bangladesh

Öppen för allmänheten

Dr. Mahbub Alam, Assistant Professor of Anthropology, from Independent University Bangladesh (IUB) in Dhaka will visit School of Global Studies this week.

Most welcome to his two lectures at SGS!

About five months ago sculptor Mrinal Haque started building a monument outside Zia International Airport in Dhaka. The monument - showing five bauls holding ektaras, single-stringed instruments, symbolising the exuberance of the Bengali culture ¿ has now been pulled down by the government. It has caused a heated debate and initiated a protest movement in Bangladesh. What interests are at stake? Dr.Alam will address this question and contextualize the events.

Föreläsare: Dr. Mahbub Alam, Assistant Professor of Anthropology, from Independent University Bangladesh (IUB)

Datum: 2008-12-02

Kategorier: Samhällsvetenskap, Internationellt