Kalendarium

Brown Bag Seminar on the SDG-agenda and on the evaluation of Swedish development assistance

Tid: 2018-04-25 kl 12:00,
Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2 - A319

SAFEResearch: Gothenburg Workshop

Tid: 2018-04-26 kl 09:00,

Evenemangstyp: Workshop

SAFEResearch: Gothenburg Workshop Thursday April 26, 9-16 (9-12, C417 and 13-17, A319, lunch in the SGS kitchen)

Föreläsare: Panel 1: on Chapter 2 - Fieldwork Preparation Discussants: Lisa Anderson and Laryssa Chomiak (Centre d¿Étude Maghrébines à Tunis (CEMAT)). Panel 2: on Chapter 3 - In the Field Discussants: Maria Eriksson Baaz (School of Global Studies, University of Gothenburg) and Rabab El Mahdi (The American University in Cairo). Panel 3: on Chapter 4 - After the Field Discussants: Ato Kwamena Onoma (Research at Council for the Development of Social Science Research in Africa) and Swati Parashar (School of Global Studies, University of Gothenburg). Panel 4: on Chapter 5 - Communication and Digital Security Discussant: Jannis Grimm (Berlin Graduate School Muslim Cultures and Societies, Freie Universität Berlin).

'Wonderful' Water: the transformative potential of aesthetic engagements with water and light

Tid: 2018-04-26 kl 13:15,
Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2 - c417

Evenemangstyp: Högre seminarium

Dr. Veronica Strang, Anthropologist, Director of the Institute for Advanced Study, Durham University. Social Anthropology and Human Ecology - Environmental Social Science research seminar.

Föreläsare: Dr. Veronica Strang, Anthropologist, Director of the Institute for Advanced Study, Durham University.

Socio-environmental vulnerability in peri-urban areas of the Global South: Case study of Bogotá, Colombia

Tid: 2018-05-03 kl 13:15,
Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2 - E303

Evenemangstyp: Högre seminarium

Dr Sandra Valencia, Mistra Urban Futures, Chalmers University of Technology. Human Ecology - Environmental Social Science research seminar.

Föreläsare: Dr Sandra Valencia, Mistra Urban Futures, Chalmers University of Technology.

Jana Karaliya: Performing Theatre and Politics in Sri Lanka

Tid: 2018-05-03 kl 13:15,

Evenemangstyp: Seminarium

Nilanjana Premaratna, University of Zürich. Peace and Development research seminar

Föreläsare: Nilanjana Premaratna, University of Zürich. Chair: Swati Parashar. Discussants: Camilla Orjuela and Savina Sirik.

Global Migration Seminar: Labour Migration and Industrial Relations

Tid: 2018-05-09 kl 09:15,

Evenemangstyp: Seminarium

Labour Migration and Industrial Relations: How employers' use of migrant labour shape the trajectories of institutional continuity and change. Sandra Engelbrecht (Hertie School of Governance, Berlin) Alla Global Migration-seminarier börjar med en gemensam frukost kl. 8:30 i köket på Institutionen för globala studier (Vån 4, hus 2E, Campus Linné)

Föreläsare: Sandra Engelbrecht, PhD candidate in the Doctoral Programme in Governance at the Hertie School of Governance in Berlin, Germany.

Flerspråkighet och migration: utbildning/skola och språkpolitik

Tid: 2018-05-15 kl 10:00,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - Sal AK2 136 Karl-Gustaf Stukát

Evenemangstyp: Workshop

En heldagsworkshop där vi kommer att få lyssna till presentationer från ett flertal forskare aktiva i fältet, både från Göteborgs universitet och från andra akademiska miljöer i Sverige liksom internationellt. Anmälan krävs, senast 26 april.

Föreläsare: Keynote speakers: Marilyn Martin-Jones, MOSAIC Centre for Research on Multilingualism, University of Birmingham, UK; Christopher Stroud, Centre for Multilingualism and Diversities Research, University of the Western Cape, South Africa

They are from within us - anatomy of 'radicalization' in Bay/Bakool

Tid: 2018-05-17 kl 12:00,
Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2

Evenemangstyp: Högre seminarium

Linnéa Gelot, Associate Professor Lecture.

Föreläsare: Linnéa Gelot

Justice on the Move: Evaluating Migration Governance in the European Space

Tid: 2018-05-28 kl 13:15,
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Stora Skansen, 3 vån

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Sonia Lucarelli, Associate Professor of International Relations, University of Bologna

Germany and the End of the Liberal World Order

Tid: 2018-05-31 kl 13:15,

Evenemangstyp: Seminarium

Adrian Hyde-Price, Peace and Development research seminar. Preceded by Subject Council 12:00-13:00.

Föreläsare: Adrian Hyde-Price. Chair: Swati Parashar. Discussants: Erik Andersson and Amalie Weinrich.

Evenemangskalender

ti on to fr