After work: Mot ett mer aktivt medborgarskap?

Debatt

Som medborgare har vi rätt att vara med och påverka politiken. Men hur ser vårt deltagande i olika beslutsprocesser ut på lokal nivå? Skiljer det sig åt beroende på om vi bor i Angered eller Torslanda? Kan ett ökat kollektivt agerande skapa tillit och leda till minskad ojämlikhet och segregation?

After worken är en del av Vetenskapsfestivalen och arrangeras i samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

ÅLDERSGRÄNS

OBS! Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Med resvervation för ändringar.

Föreläsare: Kerstin Bartholdsson, universitetslektor, Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Stina Hansson, fil dr i freds- och utvecklingsforskning och in house-forskare på Angereds Stadsdelsförvaltning, Göteborgs Stad. Folke Johansson, professor emeritus i statsvetenskap, Göteborgs universitet. Johan Söderman, docent, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande. MODERATOR Torgny Nordin, journalist och författare

Datum: 2018-04-19

Kategorier: Samhällsvetenskap