Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

After work: Mot ett mer aktivt medborgarskap?

Debatt

Kan ett ökat kollektivt agerande skapa tillit och leda till minskad ojämlikhet och segregation?

Kan ett ökat kollektivt agerande skapa tillit och leda till minskad ojämlikhet och segregation?

Som medborgare har vi rätt att vara med och påverka politiken. Men hur ser vårt deltagande i olika beslutsprocesser ut på lokal nivå? Skiljer det sig åt beroende på om vi bor i Angered eller Torslanda? Kan ett ökat kollektivt agerande skapa tillit och leda till minskad ojämlikhet och segregation?

After worken är en del av Vetenskapsfestivalen och arrangeras i samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.


ÅLDERSGRÄNS
18 år

OBS! Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Med resvervation för ändringar.

Föreläsare: Kerstin Bartholdsson, universitetslektor, Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Stina Hansson, fil dr i freds- och utvecklingsforskning och in house-forskare på Angereds Stadsdelsförvaltning, Göteborgs Stad. Folke Johansson, professor emeritus i statsvetenskap, Göteborgs universitet. Johan Söderman, docent, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande. MODERATOR Torgny Nordin, journalist och författare

Datum: 2018-04-19

Tid: 17:30 - 19:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Plats: Restaurang HAK, Scandic Europa

Kontaktperson: Lars-Olof Karlsson

Sidansvarig: Helena Svensson|Sidan uppdaterades: 2014-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?