OBS INSTÄLLT! Protected on Paper? An Analysis of Nordic Country Responses to Children Seeking Asylum

Tyvärr är seminariet om UNICEF-rapporten inställt.

The report reviews relevant national legislative and policy frameworks, examines how these are implemented, documents good practices, and highlights gaps in national standards and their compliance to international standards.

It makes some broad recommendations on how to strengthen and extend legal, policy and practice frameworks to ensure the full realization and protection of child asylum seekers' rights and entitlements in the Nordic region.

The report further provides country-specific detailed, practical recommendations on how to ensure protection and welfare for asylum-seeking children.

It makes country-specific recommendations on how legal, policy and practice frameworks can be strengthened to ensure full protection of children's rights and entitlements.

Presented by Bina D'Costa, UNICEF, one of the researchers behind the report.

Bina D'Costa joined the UNICEF Office of Research - Innocenti in 2016. Her research interests span migration, children and conflict, gender, human rights and justice. She has undertaken studies on refugees, stateless communities and IDPs, and has provided inputs and technical advice to Human Rights bodies, UN agencies and NGOs.

Before starting her work at UNICEF, she worked at the Australian National University where she was an Associate Professor at the Department of International Relations, Coral Bell School of Asia-Pacific Affairs.

Bina has held visiting fellowships at the Graduate Institute for International and Development Studies, Geneva (2012-14); the Refugee Studies Center, Oxford University (2011-12) and the Global Justice Center, New York (2008).

Bina is currently finishing a book with John Braithwaite titled 'Cascades of Violence in South Asia'.

Föreläsare: Bina D'Costa, UNICEF Office of Research - Innocenti

Datum: 2018-05-23

Tid: 09:15 - 11:00

Kategorier: Mångfald, Barn- och ungdomsvetenskap, Samverkan, Socialt arbete, Samhällsvetenskap, Internationellt, Tvärvetenskap, Ekonomi/juridik