Global Migration Seminar: Knowing Who You Are - Ethnic Identity among Young People in Contemporary Sweden

Seminarium

Vilka typer av berättelser har unga kopplat till sin etniska tillhörighet och identitet, och vilken roll spelar andra i berättelsen om hur de blev medvetna om sin etniska tillhörighet och identitet?

Seminariet inleds med frukost från 8:30, i köket på Institutionen för globala studier.

På detta seminarium presenteras resultaten från två nyligen publicerade studier från GREEN-projektet (se nedan) om ungas etniska identitet.

Den första studien handlar om vilka typer av berättelser unga har kopplat till sin etniska tillhörighet och identitet. I den andra studien har vi undersökt vilken roll andra spelar i de berättelser unga berättar om hur de blev medvetna om sin etniska tillhörighet och identitet.

GREEN (Gothenburg Research on Ethnicity-related Experiences and identity Narratives) är ett tvärkulturellt samarbete mellan Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet och University of Minnesota i USA som handlar om att undersöka ungas identiteter, erfarenheter och upplevelser. Fokus ligger på de berättelser som unga människor har om vilka de är och vad de har varit med om.

Dessa berättelser är individuella och formas av vår bakgrund och våra erfarenheter - våra berättelser berättar historien om oss, vilka vi är som personer.

Föreläsare: Ylva Svensson, Department of Psychology at University of Gothenburg and Division of Psychology, Pedagogy and Sociology, University West; Fanny Gyberg, Department of Psychology at University of Gothenburg

Datum: 2018-11-21

Tid: 09:15 - 11:00

Kategorier: Barn- och ungdomsvetenskap, Tvärvetenskap, Samhällsvetenskap, Samverkan, Mångfald, Barn- och ungdomskultur, Psykologi