Global Migration Seminar: Ensamkommande barn - ungdomstid i osäker väntan

Seminarium

Möjligheter, hinder och utmaningar för ensamkommande ungdomar och deras mottagande i en svensk storstadskommun.

Seminariet inleds med frukost från 8:30, i köket på Institutionen för globala studier.

Seminariet tar sin utgångspunkt i en följeforskningsstudie av mottagandet av ensamkommande barn i en svensk storstadskommun under perioden 2014 till och med 2016.

Live Stretmo diskuterar möjligheter och hinder samt utmaningar ungdomarna i studien ställdes inför, men också vilka relationer och stödformer som möjliggjordes inom ramen för det kommunala mottagandet.

Studien tog sin början i ett läge där kommunen i fokus hade ett mottagande om ca 40 barn och ungdomar och avslutades ett halvår efter den s.k. "flyktingkrisen".

Föreläsare: Live Stretmo, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs Universitet

Datum: 2018-09-26

Tid: 09:15 - 11:00

Kategorier: Mångfald, Lärande, Samhällsvetenskap, Barn- och ungdomsvetenskap, Utbildning, Socialt arbete, Tvärvetenskap, Samverkan