Beyond land grab: new perspectives on investments and land in the global south

Debatt

How can we take the discussion on investments in the global South beyond the 'land grab' narrative?

Welcome to a panel debate between scholars, policymakers such as FAO (Food and Agriculture Organisation of the UN), and NGO representatives. Organised by the School of Global Studies, University of Gothenburg.

The theme of the event is to discuss where the debate on land grab and land in relation to investments in the global South is right now. The aim is to complicate the picture a bit and bring in other issues and perspectives - based on research and in dialogue with academics from other disciplines, practitioners and policymakers.

Participants:
Lars Buur, Roskilde University
Ellen Hillbom, Lund University
George Frynas - Open University, London
Jesper Karlsson, FAO (Food and Agriculture Organisation of the UN)
Mats Hårsmar, Expert Group for Aid Studies
Jakob Lundberg, WeEffect
Lasse Krantz, University of Gothenburg / LARRI (Land Rights Research Initiative)

Datum: 2018-10-24

Kategorier: Samhällsvetenskap

Plats: Annedalseminariet, Seminariegatan 1 A

Sista anmälningsdag: 2018-10-21 kl. 23:59.

Kontaktperson: Hannah Saldert

Boka plats/anmäl dig