• Ny tjänst: Utbildningshandläggare

[2019-07-03] Institutionen för globala studier söker en utbildningshandläggare, för tillsvidare anställning på heltid.

• Ny tjänst: Kommunikatör, vikariat

[2019-07-03] Institutionen för globala studier söker en kommunikatör för föräldravikariat med start till hösten.

• SGS professor in EU Academic Roundtable on Women, Peace and Security

[2019-06-20] Maria Stern, professor in Peace and Development research at the School of Global Studies (SGS), is one of the panellists when the European Union External Action Service organises a High Level Academic Roundtable on Women, Peace and Security, in Brussels on June 25. The theme for the roundtable is How to ensure the effective implementation of the new EU Strategic Approach to WPS?

• Göteborgs universitet i Almedalen 2019

[2019-06-20] Nu närmar sig en ny Almedalsvecka och Göteborgs universitet medverkar som en av parterna bakom Västsvenska arenan i Almedalen för åttonde året i rad.

• 'Natural Resource Conflicts and Sustainable Development' - new book

[2019-06-20] The new book Natural Resource Conflicts and Sustainable Development explores how the pressures on natural resources lead to scarcity and conflicts. The aim is to provide both a theoretical background and practical examples of natural resource conflict.

• Glapp mellan svensk säkerhetspolitik och bilden av Sverige som alliansfritt

[2019-06-11] Svenskarnas starka bild av Sverige som en oberoende "god kraft" ger politiker möjlighet att förespråka militär alliansfrihet, samtidigt som samarbetet med Nato ökar. Men det ger en motsägelsefull bild av att det går att vara både alliansfri och samarbeta med militärallianser.

• Dags för West Pride och särskilt fokus på likabehandling

[2019-06-07] Den 12-16 juni arrangeras HBTQ-festivalen West Pride i Göteborg och universitetet medverkar som stolt partner. Temat för året är aktivism och att hylla alla som har banat väg för HBTQ -rörelsen. West Pride uppmärksammar särskilt att det gått 50 år sedan Stonewallupproret i New York 1969.

• Ny tjänst: Universitetslektor i Socialantropologi

[2019-05-24] Hösten 2019 startar Institutionen för globala studier ett nytt kandidatprogram med inriktning mot tillämpad forskning och utlyser i samband med det ett lektorat i Socialantropologi.

• Ny tjänst: Universitetslektor i Internationella relationer

[2019-05-24] Institutionen för globala studier (IGS) söker en universitetslektor i freds- och utvecklingsforskning med fokus på Internationella relationer. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Sök tjänsten via Göteborgs universitets jobbportal. Sista ansökningsdag är 1 september, 2019.

• Skräp från havet får nytt liv i utställning om återbruk

[2019-05-23] Den 25 maj öppnar Bohusläns museum utställningen RE:USE! - en utställning om skräp, återbruk och hållbarhet. Staffan Appelgren och Anna Bohlin, socialantropologer vid Institutionen för globala studier, medverkar genom forskningsprojektet Re:heritage.

Arkiv/fler nyheter

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2017-10-04