• Ny tjänst: Forskningsassistent

[2020-03-10] Nu söker institutionen för globala studier en forskningsassistent med tillträde omgående.

• Palestiniers upplevelser av (o)säkerhet och kontroll

[2020-03-03] I doktorsavhandlingen "Settler-Colonial Assemblages and the Making of the Israeli Frontier: Palestinian experiences of (in)security, surveillance and carceral geographies" beskriver Wassim Ghantous möten och konflikter mellan bosättare och palestinska bybor på Västbanken.

• Beyond opposing water realities

[2020-02-10] Malene K Brandshaug's PhD thesis 'Liquid landscapes: Human-water interactions and water scarcity in Yanque, Peru' was successfully defended at the School of Global Studies on 7 February 2020. The thesis shows how Yanqueños creatively combine divergent water management practices, use distinct entangled irrigation infrastructures, and make relevant multiple versions of water to deal with water scarcity.

• Ställ dina forskningsfrågor i årets SOM-undersökningar

[2020-02-03] SOM-institutet bjuder in såväl forskare och forskningsprojekt som myndigheter och andra offentliga organisationer till samverkan i 2020 års SOM-undersökningar. Sista dag för ansökan är måndagen den 6 april.

• Ställ dina forskningsfrågor i årets SOM-undersökningar

• Three new doctoral positions at the School of Global Studies

[2019-12-20] We are happy to announce three new doctoral positions at the School of Global Studies, starting in August 2020.

• Omsorgsfullt med återvunna och färre julklappar

[2019-12-12] Det återvunna plagget, årets julklapp för 2018, speglade en ökad klimatmedvetenhet hos svenska konsumenter och visade på ett ökat intresse för hållbar konsumtion. Men hur kan en göra för att fortsätta i samma klimatsmarta anda? Borde alla julklappar vara återvunna för att julen ska bli mer hållbar?

• Grejen med saker - vi, våra saker och planetens framtid

[2019-11-29] Varför är det viktigt att skaffa saker? Varför tröttnar vi på sakerna vi har och vad säger de om oss som människor? Antropolog Staffan Appelgren från institutionen för globala studier deltar i ett panelsamtal på Världskulturmuseet 4 december.

• GUSTA-priset för uppsats om hållbarhet

[2019-11-15] Göteborgs universitets hållbarhetspris för studentuppsatser - GUSTA - delades ut för första gången på hållbarhetsveckan Act Sustainables finaldag. Sandra Sternad Fackel vid institutionen för globala studier var en av de två studenter som tilldelades priset.

• Forskningsmedel till projekt om stilla saker, skandinaviska domstolar och migrationskontroll

[2019-11-04] På måndagen meddelade Vetenskapsrådet vilka forskningsprojekt som tilldelas projektbidrag inom humaniora och samhällsvetenskap 2019. Institutionen för globala studier tilldelas totalt fem av rådets projektbidrag.

Arkiv/fler nyheter

Sidansvarig: Evelina Assarsson|Sidan uppdaterades: 2017-10-04