Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskare lanserar nytt sätt att se på naturens värde för människan

  [2018-01-22] Genom att prata om "naturens bidrag till människor" istället för ¿ekosystemtjänster¿ kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv, där även samhällsvetenskapliga och humanistiska insikter finns med i bilden. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till den av FN initierade vetenskapliga expertpanelen för biologisk mångfald, IPBES.

 • Utlysning: Samarbeta med Sydafrika inom hållbar utveckling

  [2018-01-16] Är du intresserad av att samarbeta med Sydafrika inom hållbar utveckling och lösningar mot att nå några av FNs globala mål i Agenda 2030?

 • Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

  [2017-12-30] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.

 • Dessa datum öppnar caféerna på campus

  [2017-12-19] I januari kommer de flesta av universitetets caféer öppna igen.

 • Nytt forskningsprojekt om migration från Europa till Afrika

  [2017-12-18] Lisa Åkesson, socialantropolog vid Institutionen för globala studier, har tilldelats forskningsanslag från VR för projektet Portugisiska migranter i Moçambique: Postkolonialism, känslor och utbyte av kunskap.

 • Tjänst utlyst: Universitetslektor i samhällsvetenskapliga miljöstudier

  [2017-12-18] Universitetslektor i samhällsvetenskapliga miljöstudier

 • Food-truck exploderat vid Campus Linné

  [2017-12-12] En food-truck på gården mellan Annedalsseminariet och Mediehuset på Campus Linné exploderade vid tjugo i elva på tisdagsförmiddagen. En person som arbetar i food-trucken skadades lindrigt.

 • Lisa Åkesson om maktskiftet i Angola

  [2017-12-08] När João Lourenço valdes till president i Angola lovade han att bekämpa den utbredda korruptionen i landet. Endast två månader efter maktskiftet har den nye presidenten riktat in sig på expresidenten Dos Santos och hans familjs ekonomiska- och politiska makt, rapporterar Ekot och intervjuar Lisa Åkesson, docent i socialantropologi vid Institutionen för globala studier.

 • Fem nya doktorandtjänster på Globala Studier

  [2017-12-07] Tre doktorandanställningar i freds- och utvecklingsforskning En doktorandanställning i samhällsvetenskapliga miljöstudier En doktorandanställning i socialantropologi

 • Maktförskjutning till Israels fördel - Isabell Schierenbeck i P1

  [2017-12-06] Under onsdagen förväntas President Trump meddela att USA flyttar sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Det är ett mycket kontroversiellt beslut som är en stor förändring av amerikansk utrikespolitik sedan decennier. Kan vi vara säkra på att flytten blir av? Varför vill Trump ta det här beslutet, och vad innebär det i så fall för fredsprocessen? Och hur reagerar övriga världen? Isabell Schierenbeck, properfekt och professor i statsvetenskap vid Institutionen för globala studier, intervjuas av P1-Morgon.

Arkiv/fler nyheter

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2017-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-01-23