"Det nya normala" - Sydafrikas medelklass ska lära sig hushålla med vattnet

Nyhet: 2018-04-10

Den globala medelklassen behöver ändra sin livsstil om vi ska uppnå Agenda 2030:s hållbarhetsmål om ’rättvis tillgång till säkert och ekonomiskt överkomligt dricksvatten för alla’.

Det har Kapstadens mer välbärgade invånare fått känna på efter flera år av allvarlig vattenbrist, skriver Sofie Hellberg, doktor i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier och gästforskare vid The University of the Witwatersrand i Johannesburg, Sydafrika. I en debattarikel i tidningen Omvärlden argumenterar hon också att vattnet görs mer tillgängligt för alla om man satsar på underhåll av befintlig infrastruktur hellre än på dyra nyinvesteringar.

Läs debattartikeln i Omvärlden här.