Fyra nya professorer vid Institutionen för globala studier

Nyhet: 2018-06-04

Göteborgs universitet välkomnade 43 nya professorer vid en högtidlig ceremoni på Göteborgs Konserthus den 25 maj, däribland fyra nya professorer vid Institutionen för globala studier: Maris Gillette, Annica Kronsell, Mona Lilja och Isabell Schierenbeck.

– Det kommer ett ansvar med att bli professor. Titeln väger tungt och som professor bör man använda denna titel för att påverka den offentliga debatten i en mer demokratiserande eller miljövänlig riktning, sade Mona Lilja, professor i freds- och utvecklingsforskning.

Mona Lilja forskar om olika typer av motstånd, ett fält som hon tillsammans med sin forskargrupp etablerat internationellt.

Läs hela artikeln om professorsinstallationen här.

Mer information om:
Maris Gillette