Isabell Schierenbeck om protesterna mot Netanyahu

Nyhet: 2017-12-04

Isabell Schierenbeck, proprefekt och professor i statsvetenskap vid Institutionen för globala studier, har intervjuats av TT om helgens stora protester i Israel mot premiärminister Benjamin Netanyahu. Protesterna kom efter ett lagförslag om vad polisen ska få offentliggöra vid en utredning.

- Det är uppenbart att den sittande regeringen försöker inskränka vissa grundläggande demokratiska rättigheter och skyldigheter. Man försöker inskränka yttrandefriheten och går i det här fallet in och försöker skydda enskilda politiker mot rättsväsendet. Det är ett försök att förändra saker som på djupet berör den israeliska demokratin, och som inte är kopplat till Israel-Palestina-konflikten, säger Isabell Schierenbeck till TT.

Läs artikeln här: Netanyahu backar efter protester