Kolonial historia gör integrationen svår för Portugisiska migranter i Angola

Nyhet: 2018-08-28

Under den ekonomiska krisen i Portugal flyttade över 100 000 portugiser till landets forna koloni Angola. Fast den koloniala historien har gjort integrationen svår.

Lisa Åkesson, docent i socialantropologi vid Institutionen för globala studier, har kartlagt orsakerna bakom migrationen och hur människorna som flyttar bemöts i sitt nya land. Söndag 26 augusti medverkade hon i Ekot där hon talade om sin forskning.

Länk till intervjun i Ekot.

Tidigare artikel med Lisa Åkesson: Europeiska migranter söker bättre liv i ex-koloni

Länk till digital publicering av boken Postcolonial Portuguese Migration to Angola: Migrants or Masters?