Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medborgarforskning på Världskulturmuseet

Nyhet: 2019-03-14

Vad lagar och vårdar vi och vad förbrukar vi? Det är en av frågorna som ställs i Världskulturmuseets senaste utställning Human Nature, som handlar om människors konsumtion och dess roll i miljöförstöring och klimatförändringar.

Forskningsprojektet Re:heritage, som leds av socialantropologerna Anna Bohlin och Staffan Appelgren, är ett av flera externa forskningsprojekt som varit med och tagit fram utställningen. Med hjälp av interaktiva aktiviteter för utställningsbesökare utforskar Re:heritage människors relationer till saker.

- Re:heritage har varit med och utformat en av fem ’kokonger’, organiskt utformade tältliknande rum, inne i en större utställningslokal. Inne i vår kokong, som heter 'Leva med saker,' finns tre olika aktiviteter. I en av dem ingår insamling av data via en skärm, där besökare svarar på frågor. Vi kommer sedan samla in svaren och använda i vår forskning. Det är en typ av medborgarforskning kan man säga, säger Anna Bohlin.

Human Nature visas på Världskulturmuseet från 8 februari och fram till våren 2020. Utställningen flyttas sedan till Stockholm och Etnografiska museet för att även där visas under ett och ett halvt år.

Läs mer om utställningen på Världskulturmuseets hemsida.

Läs mer om Re:heritage.Kontakt:
Anna Bohlin, socialantropolog vid Insitutionen för globala studier.

Foto: Världskulturmuseet

AV:

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2019-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?