Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny docent i freds- och utvecklingsforskning - Erik Andersson

Nyhet: 2017-02-07

Stort grattis till Erik Andersson, vid institutionen för globala studier, som har antagits som docent i freds- och utvecklingsforskning.

Han disputerade år 2003 med avhandlingen Money, Meaning, Power som handlade om finansmarknader och globalisering ur ett fenomenologiskt och poststrukturalistiskt perspektiv. Efter sin doktorsexamen undervisade han i statsvetenskap, utvecklingsstudier och internationella relationer vid flera olika universitet i Sverige. Sedan 2008 är han anställd vid institutionen för globala studier.

Eriks forskning rör sig inom ett poststrukturalistiskt teoretiskt landskap. Denna teori har han tillämpat framgångsrikt i analyser av såväl konstnärliga forskningsmetoder som WTO-förhandlingar. Just nu forskar han om finansiella marknader och de finansiella institutionerna på global och vardaglig nivå. Läs mer om Eriks forskning och publikationer>>

AV: Amie Almström

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2010-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?