Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny professor vid institutionen för globala studier

Nyhet: 2017-03-14

Stort grattis Isabell Schierenbeck, proprefekt vid institutionen för globala studier, som har utnämnts till professor i statsvetenskap.

Isabells forskningsintressen omfattar nations- och statsbyggande med särskilt fokus på politiskt ledarskap och demokratiseringsprocesser i Mellanöstern. I och med hennes stora kunskap inom Israel-Palestinakonflikten och israelisk inrikespolitik medverkar hon ofta som expertkommentator i media eller vid större offentliga arrangemang som till exempel Almedalen.

Vid sidan om hennes uppdrag som proprefekt, med ansvar för forskning och forskarutbildning vid globala studier, forskar hon om biståndspolitik och relationen mellan givar- och mottagarländer med fokus på Rwanda, Zambia och Etiopien. Hon är också styrgruppsordförande för det nya Centrum för global migration (CGM), där institutionen för globala studier är värdinstitution.

– Även om migration inte är mitt forskningsområde är det ytterst angeläget att bygga en tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom området. Jag är övertygad om att det kan leda till nydanande och viktig forskning i framtiden. Invigningen är den 29 mars och vi har redan en rad spännande seminarier och arrangemang planerade för våren och hösten. För egen del ser jag fram emot att få fördjupa mig i ett bokprojekt om politiskt ledarskap, demokratisering och fredsförhandlingar i Mellanöstern med en kollega på Försvarshögskolan under året som kommer.

AV: Amie Almström

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2010-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter_Detalj//ny-professor-vid-institutionen-for-globala-studier.cid1430605
Utskriftsdatum: 2018-02-24