Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Rehabiliteringsprogram för krigstraumatiserade barn i Sri Lanka visar goda resultat

Nyhet: 2017-03-27

Tre jämförda psykosociala rehabiliteringsprogram för krigsdrabbade barn i Sri Lanka visar något olika resultat, beroende på resurser, metod och målsättningar. Men alla tre har långt bättre effekter än alternativet att inte göra några insatser alls. Det framgår i en avhandling från Göteborgs universitet.

I sin avhandling har Kumari Thoradenyia jämfört ett program för åttio barn som drivs av en buddhist-munk, ett annat som kommit igång på initiativ av regeringen och med stor stab för en grupp om över 300 barn, samt ett tredje program där tjugofem muslimska och lika många tamilska barn ingår – med en katolsk präst som ledare. Resultaten har jämförts med en grupp barn som inte ingått i något rehabiliteringsprogram.

– Effekterna för barnen skiljer sig något åt i de olika programmen, säger Kumari Thoradeniya. Men sammantaget visar mina studier att alla de här initiativen är långt bättre än att inte göra något alls.

Hon drar slutsatsen att regeringens politik borde omfatta psykosociala program för krigsdrabbade.
– Sådana program är långsiktigt avgörande för såväl individers som social utveckling, säger Kumari Thoradeniya.

Läs mer i engelsk version.

 

AV:
031-7864841

Artikeln publicerades först på: samfak.gu.se

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2010-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?