Svindlande tankar på Vetenskapsfestivalen

Nyhet: 2019-03-22

Nu är det snart dags för Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Årets tema är ’den svindlande tanken och teknikens betydelse för människans utveckling’. Här ser du vilka forskare från Institutionen för globala studier som deltar.

Den svindlande tanken om fred på jorden
Är det möjligt att tänka sig ett totalt fredligt tillstånd för världen? Eller är det en utopi? Vad skulle krävas för att uppnå en global fred?
Med: Helena Lindholm, professor i freds- och utvecklingsforskning
När: Onsdag 3 april 12:00-12:45. Pedagogen, Hus A, kaféet

Den svindlande tanken om en frisk moder jord
Kan ett gott liv för jordens människor förenas med en frisk moder jord? Vilka förutsättningar och åtgärder skulle behövas?
Med: Gunilla Almered Olsson, professor emerita i humanekologi
När: Fredag 5 april 12:00-12:45. Pedagogen, Hus A, kaféet

Vetenskapsrouletten
Bent Jörgensen, docent i freds- och utvecklingsforskning, berättar om Agenda 2030:s globala mål 1: Ingen fattigdom. Malin Hasselskog, också docent i freds- och utvecklingsforskning, pratar om globala målet 17: Genomförande och globalt partnerskap.
När: Onsdag 3 april 17:00-18:30, Lisebergshjulet

Make your own passport
Har du tänkt på vad det betyder att ha ett pass, annat än för att åka på semester?
I denna workshop får du en ny nationalitet som lottas ut bland 150 olika internationella passmallar. Vad betyder det att vara statslös, vad är medborgarskap och världsmedborgare?
Med: Tintin Wulia, postdoktor och gästforskare HDK och Centrum för global migration
När: 3, 4, 5, 6, 7 april. Nordstan, Workshoparena

Den 1-12 april är det Vetenskapsfestivalen för skolan.
Den 3-7 april är programmet för alla.

Hela programmet för Vetenskapsfestivalen hittar du här.