Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tre nya böcker av Hans Abrahamsson

Nyhet: 2019-08-30

Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning vid institutionen för globala studier, utkommer nu med tre nya böcker.

Den politiska ekonomins glokala uttryck baseras på Hans Abrahamssons digitala forskningsstudie med samma namn, som gjordes på uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Boken utgör tillsammans med inspelade föreläsningar underlag för SKL:s kurspaket för självstudier i omvärldskunskap, samhällsförändring och medborgardialog.

Vår tids Stora omdaning är den andra boken som nyligen publicerats. Den består av tre essäer kring den pågående samhällsförändringen, de komplexa samhällsfrågor som följer i dess fotspår samt folkbildningens roll för en hållbar utveckling.

I den tredje boken Björn Hettne - en freds och utvecklingsforskare i takt med tiden redogör Hans Abrahamsson, med anledning av Björn Hettnes 80-årsdag, för freds- och utvecklingsforskningens framväxt. Björn Hettne är grundare av institutionen för freds- och utvecklingsforskning och var landets första professor i ämnet och därtill initiativtagare till Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet.

De tre böckerna ges ut av bokförlaget Korpen i Göteborg och finns tillgängliga på Bokus och Adlibris.


Mer information

AV:

Sidansvarig: Evelina Assarsson|Sidan uppdaterades: 2019-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter_Detalj//tre-nya-bocker-av-hans-abrahamsson.cid1641063
Utskriftsdatum: 2020-06-05