Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

UNDP-chefen Ulrika Modéer ny hedersdoktor vid Göteborgs universitet

Nyhet: 2019-05-17

UNDP-chefen och assisterande generalsekreteraren i FN Ulrika Modéer blir ny hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Det beslutade fakultetsstyrelsen igår. Den nya hedersdoktoren är även tidigare student vid fakulteten.

Ulrika Modéer är idag assisterande generalsekreterare och chef för avdelningen för externa relationer och påverkansarbete inom FN:s utvecklingsprogram, UNDP. Det gör henne till den för närvarande högst rankade svensken inom FN-systemet. En av hennes arbetsuppgifter är att driva på för att FN:s 17 hållbarhetsmål blir verklighet innan år 2030.

Hedersdoktorn har en lång erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, bland annat med uppdrag för Diakonia i Latinamerika. Under förra mandatperioden var hon statssekreterare åt Isabella Lövin, dåvarande minister för internationellt utvecklingssamarbete. Från Göteborgs universitet har hon en kandidatexamen i internationella relationer.

I sin motivering säger fakultetsstyrelsen att: ”Ulrika Modéer har en internationell karriär som innebär stora möjligheter att bidra till uppnående av målen på den globala hållbarhetsagendan. Modéer har en stark anknytning till Göteborgs universitet. Hennes unika kunskaper om FN-systemet, om hållbarhetsfrågor och om internationellt utvecklingssamarbete kan bidra till att utveckla studenters kunskaper och förmågor samt åskådliggöra möjligheter till ett internationellt arbetsliv och en yrkesverksamhet kring globala hållbarhetsfrågor”.

I januari var Ulrika Modéer gäst i SRs Lördagsintervju. Hör den här:
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1209390?programid=3071

Mer info:
Karl-Fredrik Ahlmark, utbildningshandläggare, telefon: 031-786 6574, mejl: karl-fredrik.ahlmark@gu.se

 

AV:
031-7864841

Sidansvarig: Linda Genborg|Sidan uppdaterades: 2019-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?