Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning inom globala studier

Ämnesdiscipliner

Arenan för mänskligt handlande blir i ökad takt och utsträckning global. Allt fler sociala aktörer och platser länkas samman på ett sätt som ökar både komplexiteten och mångfalden. Globala studier är därmed ett angeläget kunskapsfält där institutionen för globala studier utgör en unik miljö för forskning inom:

Forskargrupper

Forskningsmiljön utgörs av en unik kombination av starka ämnesdiscipliner och tvärvetenskapliga forskargrupper som inkluderar minst två ämnesdiscipliner och består både seniora och juniora forskare (doktorander och post-doktorer). För att säkerställa vetenskaplig kompetens och handledningsmöjlighet av doktorander leds grupperna företrädesvis av en professor eller docent från två olika ämnesdiscipliner. Forskargrupperna träffas kontinuerligt för seminarieverksamhet. Följande grupper finns vid institutionen:

 

Sidansvarig: Proprefekt|Sidan uppdaterades: 2018-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?