Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning inom globala studier


Arenan för mänskligt handlande blir i ökad takt och utsträckning global. Allt fler sociala aktörer och platser länkas samman på ett sätt som ökar både komplexiteten och mångfalden. Forskningen vid institutionen för globala studier strävar efter att göra världen begriplig.

Fokus ligger på stora och angelägna globala utmaningar relaterade till frågor om klimat och hållbarhet, krig och fred, migration, mänskliga rättigheter, maktförhållanden, kultur/mångkultur och samhällelig förändring. Institutionen för globala studier utgör en unik miljö för tvärvetenskaplig forskning inom:

Institutionens forskning och undervisning bedrivs av forskare från många olika discipliner i samverkan och vi förstår globala förlopp utifrån skilda perspektiv och förhållningssätt. Vår kunskap är grundad på djup analys, på empiriskt och lokalt förankrad kunskap, på dialog och samtal med individer och grupper och på förståelse av lokala förhållanden och globala processer.

Forskargrupper

Forskningsmiljön utgörs av en unik kombination av starka ämnesdiscipliner och tvärvetenskapliga forskargrupper som inkluderar minst två ämnesdiscipliner och består både seniora och juniora forskare (doktorander och post-doktorer). För att säkerställa vetenskaplig kompetens och handledningsmöjlighet av doktorander leds grupperna företrädesvis av en professor eller docent från två olika ämnesdiscipliner. Forskargrupperna träffas kontinuerligt för seminarieverksamhet. Följande grupper finns vid institutionen:

 

Sidansvarig: Proprefekt|Sidan uppdaterades: 2019-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/forskning/
Utskriftsdatum: 2020-07-10