Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskargrupper

Institutionen för globala studiers forskningsmiljö utgörs av en unik kombination av starka ämnesdiscipliner och tvärvetenskapliga forskargrupper.

Målet för vår forskningsverksamhet är att främja forskning av hög internationell vetenskaplig standard. Forskargrupperna är centrala för att uppnå detta mål genom att de är tvärvetenskapliga och därmed både kompletterar och integrerar institutionens ämnesdisciplinära forskning. Med våra forskargrupper har vi möjlighet att belysa komplexa frågeställningar ur en rad olika perspektiv och besvara dem utifrån ett brett kunnande samt varierande vetenskapliga traditioner och metodologiska ansatser.

Forskargrupperna inkluderar minst två ämnesdiscipliner och består av en blandning av seniora och juniora forskare (doktorander och post-doktorer). För att säkerställa vetenskaplig kompetens och handledningsmöjlighet av doktorander leds grupperna företrädesvis av en professor eller docent från två olika ämnesdiscipliner. Forskargrupperna träffas kontinuerligt för seminarieverksamhet.

Läs mer om forskargrupperna vid Institutionen för globala studier i menyn till vänster.

 

Sidansvarig: Proprefekt|Sidan uppdaterades: 2014-09-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/forskning/forskargrupper/
Utskriftsdatum: 2020-08-06