Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Shivcharn S. Dhillion

Professor Shivcharn S. Dhillion, Norge, kommer att vara gästforskare vid Institutionen för globala studier från september 2015 till september 2017. Sedan 2013 har han arbetat vid Fridtjof Nansen Institutet i Lysaker, och tidigare bland annat vid Senter for Utvikling og Miljø, Oslo universitet och vid Norges jordbruksuniversitet. Professor Dhillion har en tvärvetenskaplig bakgrund i sitt arbete med miljö och utvecklingsfrågor. Han har en doktorsgrad i naturresursförvaltning och ekologi från Illinois State Univ. US och har forskat vid bl.a. Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) i Frankrike.

Under sin forskarkarriär har professor Dhillion arbetat med ett stort antal uppdrag, bland annat för Utrikesdepartementet i Norge, om naturresursanvändning och -förvaltning med rättighets- och rättvisefrågor, traditionell kunskap och genus samt Environmental and Social Impact Assessment, i olika delar av världen, framför allt Asien och Afrika. Han är norsk-malaysisk och talar 7 olika språk.

Under sin tid vid SGS kommer humanekologi att vara värdämne, men Shivcharn S. Dhillions kompetens och forskningsintressen är relevanta för alla ämnesgrupper vid institutionen.

Sidansvarig: Proprefekt|Sidan uppdaterades: 2015-06-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?