Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lisbeth Segerlund

Universitetslektor

Lisbeth Segerlund
Universitetslektor
lisbeth.segerlund@globalstudies.gu.se
031-786 4315

Rumsnummer: E406
Postadress: Box 700, 40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2 , 41314 Göteborg


Institutionen för globala studier (Mer information)
Box 700
405 30 Göteborg
www.globalstudies.gu.se
globalstudies@gu.se
Besöksadress: Konstepidemins väg 2 , 413 14 Göteborg

Om Lisbeth Segerlund

Fil kand examen i företagsekonomi vid Uppsala universitet, magisterexamen i internationell ekonomisk historia vid Stockholms universitet och fil doktor i ekonomisk historia med särskild inriktning mot internationella relationer vid Stockholms universitet. Tidigare anställningar som universitetslektor vid Stockholms universitet (2008-2010) och Södertörns högskola (2010-2012) samt bland andra som utredare/föredragande och handläggare vid statlig förvaltning respektive frivilligorganisationer.

Forskningsområde
Forskningen är främst inriktad på internationella institutioner och internationell normbildning utifrån ett socialkonstruktivistiskt perspektiv med ett särskilt intresse för frågor om företagens ansvar för mänskliga rättigheter. Under 2010 utkom "Making Corporate Social Responsibility a Global Concern: Norm Construction in Globalizing World" vid Ashgate förlag som ett resultat av denna forskning.

Nuvarande forskning
För närvarande omfattar forskningen en studie av FNs arbete med frågor om företagens ansvar för mänskliga rättigheter genom FNs särskilde representant för företag och mänskliga rättigheter åren 2005-2011. Bland de forskningsfrågor som aktualiseras är hur de konsultationer som FNs särskilde representant genomförde under sitt mandat tog hänsyn till marginaliserade individers och gruppers behov och intressen och vilken effekt användningen av informationsteknologi haft i sammanhanget.

Undervisning
Undervisning i huvudsak på mastersprogrammet i mänskliga rättigheter och Erasmus Mundus Master Programme in Human Rights Policy and Practice.

Mottagning under terminstid i samband med undervisning och tisdagar 10:30-12:30, mottagning sker per telefon, Skype (lisbeth.segerlund) och e-post eller enligt överenskommelse.

Sidansvarig: Evelina Assarsson|Sidan uppdaterades: 2014-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?