Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vår kunskap skapar värde

Nationell och internationell samverkan är en grundläggande förutsättning för vår verksamhet. Institutionens forskare och lärare samverkar med universitet och forskare över hela världen, samt företrädare för civilsamhället, folkliga rörelser, fackföreningar och olika statliga organ.

Forsknings- och utbildningsuppdrag

I Sverige sker vår samverkan främst med offentliga myndigheter, exempelvis Utrikesdepartementet, Miljödepartementet, Sida, Migrationsverket, Naturvårdsverket, Delegationen för mänskliga rättigheter i Sverige, samt enskilda biståndsorganisationer, miljöorganisationer etc.

Läs mer om våra uppdrag och samverkan med myndigheter och organisationer.

Internationalisering

Inom institutionens utbildningsverksamhet har vi ett stort utbud av möjligheter för studenter att förlägga delar av sin utbildning vid andra lärosäten och att praktisera vid olika internationella organisationer. Vi erbjuder också utbildningar på avancerad nivå i globala studier och mänskliga rättigheter där inresande studenter från hela världen läser tillsammans med svenska studenter. Genom att vi deltar i utbytesprogram som Erasmus Mundus har många av våra lärare också erfarenhet av att undervisa vid utländska lärosäten, t ex i Sydöstasien och Latinamerika.
 

Sidansvarig: Evelina Assarsson|Sidan uppdaterades: 2019-02-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/samverkan/
Utskriftsdatum: 2020-07-10